Fredag fylles Oslo av Smurfer

 

I 2008 er det 50 år siden Smurfene så dagens lys, men de små blå er stadig like aktuelle. Dette blir markert med en stor smurfeinvasjon i hovedstaden fredag 22.august.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2008 kl 11:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Etter en lang reise gjennom hele Europa, er det endelig Norge som står for tur. I regi av UNICEF blir det smurfeinvasjon i Oslo.

De vil være overalt, umulige å unngå i hovedstaden. Små, hvite figurer. Ja, nettopp, ikke blå. For disse smurfene skal publikum designe selv! Hvem som helst, liten som stor, kan ta med seg en smurf hjem. Poenget er å male dem, kle dem opp, la kreativiteten ta over – og delta i konkurransen om den fineste smurfen.

Alle pengene til UNICEFDet er familien til smurfenes åndelige far, den belgiske tegneren Peyo, som ønsker å feire 50 årsdagen til smurfene og har inngått et samarbeid med UNICEF. Familien lar alle inntektene og oppmerksomheten av arbeidet går til UNICEF i et 100 prosent ikke-kommersielt prosjekt.

Smurfeutstilling på Aker BryggeUtstillingen “50 år med blå kreativitet” arrangeres fra fredag 22.-søndag 24.august. Fire store, stjerneformede boards vil prege Aker Brygge denne helgen. Den spesielt interesserte kan lese seg opp på smurfehistorie og informasjon om Peyo, sett gjennom øynene til smurfebiograf Hugues Dayez, mens de litt yngre kan se på bilder, spille spill, fargelegge smurfer og leke seg.

50 år

Da belgiske Pierre Culliford, bedre kjent som Peyo, tegnet den første smurfen for 50 år siden, var det ingen som kunne forestille seg hvilket enormt fenomen som var født.

Fra tegneserie til leketøysfigurer, pastillesker og Barne-TV. Vi har alle et forhold til Smurfene. Men det er ikke bare nostalgi det skal handle om denne dagen. Smurfene er stadig barnas favoritter, og derfor er det helt naturlig at UNICEF er med på laget når dagen feires.

For Happy Smurfday handler like mye om de som er unge i dag, som det handler om de av oss som husker Geir Børresens plater fra slutten av 70-tallet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse