Frikar på en snurr

Sigbjørn Rua, Knut Rundreim og Miolinho. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Før de drar til Moskva for å sprite opp Alexander Rybaks Grand Prix-bidrag, sparket dansegruppa Frikar i gang den kulturelle skolesekken på Sogn vgs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.04.2009 kl 10:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Capoeiradanser Miolinho. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Sogn-elevene Mazhar Iqbal, Soman Cheng og Ricky Myhre med Frikars Sigbjørn Rua, Knut Rundreim, Erlend Viken (fele), Andreas Bratlie (trommer) og Miolinho. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Knut Rundreim. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Erlend Viken. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Miolinho treffer lua! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

SOGN: - Unnskyld språket, men dette var jævlig bra, utbryter elevrådsleder Ricky Myhre etter at danserne fra Frikar har slått seg løs i et halvtimes langt forrykende show. Kantinen på Sogn videregående formelig koker av jubel og applaus.

Se flere bilder fra forestillingen her

Kulturell skolesekk

Frikar har nettopp tatt Sogn-elevene med på en intens reise rundt om i verden. Fra brasiliansk Capoeira, via urban breaking til rotnorsk hallingdans i en herlig potpurri.

Som «igangsparkere» av den landsdekkende storsatsingen «Den kulturelle skolesekken», har Frikar turnert nesten samtlige videregående skoler i Oslo.

- For et bra publikum! sier breakdanser Knut Rundreim.

- Det har vært veldig hyggelig å få være med på denne turneen, og vi har fått veldig god mottakelse. Det er drømmen for en danser å få vist seg frem til så mange, sier Sigbjørn Rua, en av danserne som setter seg på Grand Prix-flyet til Moskva om et par uker.

Ifølge Rua har deltakelsen i musikkonkurransen økt interessen for dansegruppen betraktelig.

- Dans har generelt hatt en opptur om dagen, sier Rundreim, som selv startet med breakdans på videregående. - Hadde noe sånt som dette kommet til min skole hadde det motivert meg, sier han.

- Full kantine

Elevrådsleder Ricky Myhre gleder seg til fortsettelsen av den kulturelle skolesekken. For grunnskoleelevene startet satsingen for åtte år siden, og ble videreført til videregående dette skoleåret. Elevene vil fra neste år av få tilbud om arrangementer innen scenekunst, film, musikk, litteratur og visuell kunst, forteller prosjektleder for den kulturelle skolesekken, Kari Gjerde.

- Jeg ble veldig positivt overrasket over denne forestillingen, og det var utrolig mange elever som kom. Jeg er ikke vant til at kantina er full når det er slike arrangementer her. Sogn-elevene likte det de så, konstaterer Myhre.

Se flere bilder fra forestillingen her

Han tror elevene på videregående skole setter pris på å få krydret skolehverdagen med kulturelle arrangementer.

- Det kan motivere ungdom til å komme seg ut og i aktivitet. Altfor mange sitter inne og spiller hele dagen. Jeg vil oppfordre alle til å komme seg ut i solen og møte nye folk, sier Myhre.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse