ANNONSE
Annonse

From Russia with...dance

Rustislav Luchnikov er godt likt av samtlige elever ved Den Norske Ballettskolen. FOTO: IRENE AARSET JOHANSEN

Stemningen sto i taket da ballettdanseren Rustislav Luchnikov ringte Den Norske Ballettskolen (DNBS) for å høre om de trengte hans hjelp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN/KJELSÅS:

— Vi er veldig stolte av at ballettskolen, kun etter kun fire års drift, har klart å etablere et såpass solid grunnlag at elevene ved skolen kan ta imot lærdommen fra den russiske pedagogen Rustislav Luchnikov. Stas, som vi kaller han, har bakgrunn fra Vaganova akademiet i St. Petersburg, der de underviser etter den anerkjente ballettmetoden Vaganova-metoden, forteller Irene Aarset Johansen ved DNBS.

— Bare positivt

Og elevene, både jentene og guttene, setter stor pris på den nye læreren.

— Han er svært pedagogisk og elevene lærer stadig nye ting. Flere foreldre og elevene selv har i tillegg kommentert at det er flott at han snakker engelsk. Da blir jo i tillegg språkkunnskapene forbedret, sier Aarset Johansen.

Luchnikov blir i første omgang frem til 1. juni neste år, men Irene håper å ha han tilbake etter tre måneder.

— Den første søknadsperioden for arbeidstillatelse går ut 1. juni, men vi håper selvsagt å få han tilbake etter påfølgende tre måneder, sier hun.

«Et juleeventyr»

5. til 10. desember inntar DNBS det nye forestillingslokalet på Rønningen Folkehøyskole. Da er det duket for juleforestillingen «Et juleeventyr».

— Vi er godt i gang med øvelsene, så her kan publikum virkelig glede seg til et bredt spekter av dans. Med oss på laget har vi jo i tillegg Cap a Pied, så her blir det alt fra teater, klassisk ballett og moderne dans til hip hop og breakdance med elevkompaniene og teatergruppene, sier Johansen.

For mer informasjon: www.dnbs.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse