Full fest på haugen

 

Kunsteliten gikk mann av huse for å se den nye utstillingen til Espen Eiborg og Andrew Barton på Galleri Ramfjord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2008 kl 10:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Andrew Barton foran "A perfect cast"

Se bildet større

Espen Eiborg foran et av maleriene sine.

ST. HANSHAUGEN: Med sine radiostyrte dukkeroboter tok den internasjonalt anerkjente kunstneren Espen Eiborg og skulptøren Andrew Barton gjestene på Galleri Ramfjord med storm.

- Det har vært mye jobb i det siste, men det er verdt det. Dagen i dag har gått over all forventning, forteller Eiborg, som allerede på åpningsfesten hadde solgt nesten hele utstillingen.

Malerier og skulpturer

Den noe uvanlige kombinasjonen av malerier og skulpturer passet ypperlig sammen i det intime galleriet, skal vi tro Per Heimly. Han mener at den åpenbare sårbarheten hos begge kunstnerne skaper en fin balanse mellom arbeidene som er utstilt.

- Her er det ingenting som overskygger den andres arbeider, forklarer han.

Innleid usett

For drøye to måneder siden ringte Elisabeth Ramfjord fra Kjelsås til Andrew Barton og sa hun ville stille ut arbeidene hans i sitt nye galleri.

-Hun hadde kun sett skulpturene mine på bilder men tok likevel sjansen på meg, gliser Barton og forteller videre at han nok er den første som stiller ut på Galleri Ramfjord som har blitt innleid på den måten.

Barton har hatt utstillinger ved mange galleri tidligere, men har aldri jobbet med noen som brenner like mye for kunsten som de ansatte ved galleri Ramsfjord gjør.

De skaper engasjement hos folk, noe man tydelig kunne se da galleriet nærmest rant over av folk som ville se på flott kunst og snakke med likesinnede.

Stor fan

Espen Eiborg har jobbet som utøvende kunstner på Manhattan i mange år. Nå er han endelig tilbake i Oslo og kan fortelle at han liker den retningen kunsmiljøet i Oslo beveger seg i.

- Det er mange nye kunstinteresserte i Oslo, det ser du på spesielt godt i dag. De fleste som er er her er unge kjøpere som tidligere ville nøyd seg med å kjøpe trykk og ikke originale malerier. Helt klart en positiv utvikling, mener han.

Espen Eiborg som lenge har vært en stor fan av Barton, er i likhet med sin kollega full av lovord om innsatsen til de ansatte ved galleriet.

-All ære til de som jobber her, de fortjener det virkelig. Åpningen og selve festen har gått kjempebra og det er en fryd å stille ut her, smiler han.

Ustillingen varer ut mars, så hvis du befinner deg i Oslo iløpet av måneden bør du ta turen innom.

Se flere bilder fra åpningen her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse