Fullt hus for Anita

Anita og beboer Kjelborg. Anita har nær kontakt med sitt publikum når hun spiller. FOTO: NORDBERGHJEMMET

I forrige uke besøkte Anita Hegerland Nordberghjemmet, og festsalen var stappfull av beboere, flere ansatte, og pårørende. Mange hadde gledet seg over lengre tid til konserten hennes.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Den kulturelle spaserstokken er en nasjonal kultursatsing som har som mål å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre. I den forbindelse reiser «vår alles Anita» på turne med sitt show «Anita elsker 70-tallet».

Anita elsker Nordberg

Kulturetaten sender Anita til 20 sykehjem, og Nordberghjemmet var ett av de heldige som fikk besøk av artisten i år.

– Jeg elsker Nordberghjemmet, og den koselige baren her. Her må det være populært å bo. Det er åpent og lyst her, og god atmosfære, sa Anita under sitt besøk på sykehjemmet 18. januar.

LES OGSÅ: Åpnet bar på Nordberghjemmet: Serverer bobler, te og musikk i sykehjemmets egen bar

Med seg hadde den kjente artisten sin datter Greta Oldfield, som er prosjektleder for turneen, samt gitaristen Espen Rogne. Hun hadde også med seg kunst, og forteller at hun kombinerer kunstterapi med musikk på konsertene. Hun maler selv, og stilte ut egne bilder, samt et vakkert maleri av sitt barnebarn på fire år, malt av kunstneren Bjørge Rødfield.

Se bildet større

Espen Rogne, Greta Oldfield, og Anita Hegerland. Anita elsker baren til Nordberghjemmet. FOTO: NORDBERGHJEMMET

Idol for mange

Den tidligere internasjonale barnestjernen holder fortsatt koken. Hun har publikumstekke, noe som ikke bestandig er like lett på sykehjem hvor mange både ser og hører dårlig. Men Anita går blant publikum, tar på folk, og ser de rett inn i øynene. Hun synger sanger som er gjenkjennelige, og publikum smiler og er tydelig med.

– Det er en glede å møte folk på institusjoner. Jeg ser hvor viktig det er med musikk, og mange har gledet seg i ukesvis til jeg skal komme, forteller artisten som i fjor holdt rundt 100 konserter.

Flere av de ansatte kunne fortelle at Anita var deres idol som barn. Ikke så rart kanskje, for i 1971 var Anita Hegerland og Michael Jackson de to barnestjernene i verden som solgte mest LP-plater. Da var hun bare ti år gammel.

Se bildet større

Anita og besøksvenn Gjertrud Linn Aase. – Anita var mitt stor idol som barn, forteller Gjertrud. FOTO: NORDBERGHJEMMET

LES OGSÅ: Billigere enn et hoftebrudd: Slik får Elsa (97) gratis strøsand fra bydelen

Mor og bestemor

Anita er også Norges første millionselgende artist. Hun har stått på senen med blant andre Whitney Houston, Tina Turner, Alan Parson, Gary More, Roy Black, og Mike Oldfield. Sistnevnte fikk hun døtrene Greta og Noah sammen med. Paret bodde sammen i England i flere år, og på 80-tallet sang hun Oldfields største millionselgende hits.

Anita kom tilbake til Norge med sine to døtre i 1992, og fikk senere datteren Kaya Loveband.

– Jeg har prioritert å være mamma for tre barn, og nå er jeg bestemor for ei på fire. Musikken er nummer to, forteller Anita med et varmt smil.

For hun stråler fortsatt Anita, som neste år feirer 50 år som artist. Da blir det flere konserter, og en biografi kan hun røpe. Hun er Norges mestselgende kvinnelige soloartist gjennom tidene på plate, så kanskje ikke så uventet at det da kommer en biografi fra Anita Hegerland.

Se bildet større

Anita Hegerland turnerer 20 sykehjem i Oslo. Nordberghjemmet er et av dem. FOTO: NORDBERGHJEMMET

LES OGSÅ:

Torunn gjenopptar karrieren som 87-åring

– Det er som å være på restaurant hver dag: Slik ble Helseministeren imponert på sykehjemsbesøk

Fikk hakeslepp da denne kom i heisen: – Tenk at jeg måtte på sykehjem for å se en lama!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse