Vi kårer ÅRETS RUSSEBUSS 2010!

Galskapen er i gang!

Er du russ 2010 gjør du klokt i å lese videre. Lokalavisene Oslo kårer ÅRETS RUSSEBUSS!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2010 kl 13:24

OSLO: Om en knapp uke braker det løs med våryr russefeiring. Over hele byen males, pusses, spikres og skrus det for harde livet på gamle busser, som i slutten av april skal gjenoppstå som rullende partymaskiner.

NOMINER DIN BUSS: Send oss bilder av din russebuss til nett@lokavisen.no!

Helt på nett

I en boligvei, ikke langt fra trafikkstasjonen på Risløkkka, står en flekkete orange en. Men når "Facebus" er ferdig, vil den se ganske annerledes ut, både inni og utenpå.

Dette er hjertebarnet til 28 jenter fra fem osloskoler, godt fordelt fra ytre øst til ytre vest: Bjørnholt, Elvebakken, Bjerke, Grefsen og Ullern.

Siden andreklasse har de planlagt russetiden og busseventyret. Nå står de en uke fra startstreken. På spørsmål om forventningene til tiden frem til 17. mai, blir de til en masse av hvin, jubel, kakling, fnis og rå latter.

– Vi skal "rulle" og feste hardere enn noen russ har gjort før, ler Pernille Aasen (18) fra Lindeberg, elev på Grefsen videregående.

Busskonseptet deres, "Facebus", tar selvfølgelig utgangspunkt i nettsamfunnet Facebook.

– Vi ville ha et originalt konsept. Og dette er det ingen andre som har hatt før, sier Kine Hansen (18) fra Tonsenhagen.

Bruker en halv million

Jentene innrømmer at russefeiringen har blitt "sykere og sykere" de siste årene. Så også beløpene Oslos avgangselever legger inn i feiringen.

Rundt en halv million kroner, og mange hundre arbeidstimer, vil de 28 jentene ha brukt på doningen sin når den står ferdig. Et nokså beskjedent beløp, mener de selv, tatt i betraktning at det finnes dem som ikke går av veien for å svi av to millioner på tre ukers russebussmoro. Hva synes Facebus-jentene om det?

– Go for it, sier Kine og trekker på skuldrene.

– Men vi er ikke en satse-buss. Hovedmålet er å ha det fett. Sørge for at russetiden blir uforglemmelig, sier bussjef Andrea Nygård Østlund (19).

– Men vi vil jo ikke være flaue over bussen vår heller!

I Lokalavisenes russebusskåring er det da heller ikke nødvendigvis den dyreste bussen som vil gå seirende ut av konkurransen. Her spiller originale konsepter, fiffige løsninger og godt russehumør en vel så stor rolle. Og popularitet selvfølgelig. Jo flere som stemmer på bussen på våre nettsider, jo bedre er det.

Og Facebus-jentene skal i alle fall nominere sin buss!

NOMINER DIN BUSS: Send oss bilder av din russebuss til nett@lokavisen.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

  • Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Disse dataene utleveres aldri til hverken avisens ansatte eller tredjeparter.
  • Google Analytics teller sidevisninger for å opprettholde en besøksstatistikk. Denne informasjonen er anonymisert og kan ikke brukes for å spore deg.
  • Enkelte tredjepartstjenester som nedlastede skrittyper og script kan logge din IP-adresse og annen informasjon på eksterne servere.
  • En informasjonskapsel settes for å identifisere deg som bruker mens du surfer på nettsidene. Denne slettes når du lukker nettleseren din, eller senest etter 360 minutter med inaktivitet.

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

  • Navn, adresse og annen kontaktinformasjon du selv oppgir i registreringsprosessen. Disse data er lagret frem til du sletter din brukerkonto.
  • Informasjon om abonnementet ditt, f.eks. når det ble kjøpt, hvordan det ble betalt, noen få sifre fra ditt kredittkort, abonnementets varighet og hvilket abonnement du har. Disse data lagres i 90 dager etter at abonnementet er utløpt eller til brukerontoen slettes.

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...