Vi kårer ÅRETS RUSSEBUSS 2010! Galskapen er i gang!

 

Er du russ 2010 gjør du klokt i å lese videre. Lokalavisene Oslo kårer ÅRETS RUSSEBUSS!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.04.2010 kl 13:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

F.v.: Mikaela Folkestad, Kristine Syversen, Pernille Aasen, Andrea Nygård Østlund, Juliane Granly og Thea Logn. Bak: Synne Simonsen, Kine Hansen og Josefine Borlaug. FOTO: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

OSLO: Om en knapp uke braker det løs med våryr russefeiring. Over hele byen males, pusses, spikres og skrus det for harde livet på gamle busser, som i slutten av april skal gjenoppstå som rullende partymaskiner.

NOMINER DIN BUSS: Send oss bilder av din russebuss til nett@lokavisen.no!

Helt på nett

I en boligvei, ikke langt fra trafikkstasjonen på Risløkkka, står en flekkete orange en. Men når "Facebus" er ferdig, vil den se ganske annerledes ut, både inni og utenpå.

Dette er hjertebarnet til 28 jenter fra fem osloskoler, godt fordelt fra ytre øst til ytre vest: Bjørnholt, Elvebakken, Bjerke, Grefsen og Ullern.

Siden andreklasse har de planlagt russetiden og busseventyret. Nå står de en uke fra startstreken. På spørsmål om forventningene til tiden frem til 17. mai, blir de til en masse av hvin, jubel, kakling, fnis og rå latter.

– Vi skal "rulle" og feste hardere enn noen russ har gjort før, ler Pernille Aasen (18) fra Lindeberg, elev på Grefsen videregående.

Busskonseptet deres, "Facebus", tar selvfølgelig utgangspunkt i nettsamfunnet Facebook.

– Vi ville ha et originalt konsept. Og dette er det ingen andre som har hatt før, sier Kine Hansen (18) fra Tonsenhagen.

Bruker en halv million

Jentene innrømmer at russefeiringen har blitt "sykere og sykere" de siste årene. Så også beløpene Oslos avgangselever legger inn i feiringen.

Rundt en halv million kroner, og mange hundre arbeidstimer, vil de 28 jentene ha brukt på doningen sin når den står ferdig. Et nokså beskjedent beløp, mener de selv, tatt i betraktning at det finnes dem som ikke går av veien for å svi av to millioner på tre ukers russebussmoro. Hva synes Facebus-jentene om det?

– Go for it, sier Kine og trekker på skuldrene.

– Men vi er ikke en satse-buss. Hovedmålet er å ha det fett. Sørge for at russetiden blir uforglemmelig, sier bussjef Andrea Nygård Østlund (19).

– Men vi vil jo ikke være flaue over bussen vår heller!

I Lokalavisenes russebusskåring er det da heller ikke nødvendigvis den dyreste bussen som vil gå seirende ut av konkurransen. Her spiller originale konsepter, fiffige løsninger og godt russehumør en vel så stor rolle. Og popularitet selvfølgelig. Jo flere som stemmer på bussen på våre nettsider, jo bedre er det.

Og Facebus-jentene skal i alle fall nominere sin buss!

NOMINER DIN BUSS: Send oss bilder av din russebuss til nett@lokavisen.no!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse