Gamle kostymer frem i lyset

 

Vakre kostymer fra forestillinger som Snehvit, Bolero og Tabu, bilder tatt i øyeblikket og glasskunst. Utstillingen på Galleri Borg er verdt et besøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.09.2006 kl 16:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Sølvi Edvardsen og Ulla-Mari Brantenberg har tydelig lykkes med samarbeidet.

Ullevål: - Da Kaia Borg ringte og spurte om jeg kunne ha lyst til å stille ut noen av mine kostymer, husker jeg at det første jeg tenkte var at det var hyggelig å bli sett, sier Sølvi Edvardsen mens hun retter litt på et opphengt fotografi.

Kropp og kostyme

Men utfordringen lå naturlig nok i å få kostymene til å se så "levende" ut som mulig. De skulle være en del av en større helhet og gi folk et bilde av handlingen de en gang tilhørte.

- Vi jobbet mye med kroppene kostymene skulle settes på. Vi ønsket å nærme oss glass ettersom glass alltid har hatt en stor betydning for meg, sier Sølvi Edvardsen, mens hun titter bort på sin kollega og venninne Mona Grimstad. De har vært et sterkt team i årene etter at de traff hverandre i NRK.

Edvardsen på sin side har bred erfaring bak scenen etter å ha drevet som koreograf siden 1980. Hun er den fødte perfeksjonist, noe som også gir seg til kjenne i utstillingen på Galleri Borg.

- Jeg har jobbet masse og gjort mye. Jeg er opptatt av bevegelse og kostymer som rører på seg. Det er nemlig svært vesentlig med tanke på kostymer laget til dans, nettopp at de beveger på seg, forteller Edvardsen.

For å sette publikum i den rette stemningen forteller bildene på veggene kostymenes historie. Fotografiene er blant annet undertegnet Mona Gundersen, Erik Berg og Knut Bry.

- Jeg er svæt takknemlig for at jeg fikk mulighet til å bruke disse bildene i denne settingen. Jeg mener de gir en genuin helhet og et inntrykk av hva kostymene har blitt brukt til, sier Edvartsen.

Ny dimensjon

Også Ulla-Mari Brantenberg er en vesentlig del av utstillingen. Hun setter prikken over i`en med glasskunst i et utvalg av former og farger.

- Jeg synes det har vært så spennende å være en del av denne utstillingen samt og se mine arbeider satt inn i en helt ny historie. Jeg må innrømme at jeg nok har overlatt mye av ferdigstillingen til Sølvi og Mona, og slik som jeg ser det nå kunne jeg ikke vært mer fornøyd, smiler Brantenberg.

Sterke farger, stoffer, glass og tyll gir rommet en helt ny dimensjon. Og damene, de gleder seg til publikums dom.

- Jeg håper og tror at vi har fått til en utstilling som viser litt av oss alle tre. I tillegg har vi tatt med oss noen gode støttespillere som tilfører utstillingen noe helt eget, sier trekløveret.

Utstillingen varer til 24. september.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse