Gatefest i Platåveien

I Platåveien kaster man ikke egg på hverandre, men til hverandre.

Forrige lørdag var det gatefest i Platåveien - eldste deltaker var 100 år og yngstemann bare seks uker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.09.2006 kl 16:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I Platåveien på Kjelsås arrangeres det hvert år gatefest.

Se bildet større

Platåveiens eldste gatefest-deltaker, Asta Richvoldsen, med yngstemann Magnus Løfsgaard Buer på fanget.

Kjelsås: For sjette år på rad ble det arrangert gatefest i Platåveien- tradisjonen tro første helg etter skolestart. Beboer Tor Tiljar kan fortelle at festen var like hyggelig i år også.

– Med stort og smått var vi 60 - 70 stykker. Dette er en barnerik veistubb med rundt 40 unger og hele seks førsteklassinger i år. Vi stengte gaten klokken tre, og festen varte ut i de små timer. Vi deler hvert ut en gulldekorert platåsko som vandrepokal for blant annet "godt naboskap". I år ble den tildelt Asta Richvoldsen. Hun er hele 100 år og har bodd i Platåveien siden 1938, forteller Tor.

Asta er en sprek 100-åring som fortsatt bor hjemme, og hun deltok selv på festen. I tillegg spanderte hun kake på Platåbeboerne. Yngste deltaker var seks uker, og Asta er grandtante til pappaen til lille Magnus Løfsgaard Buer. Alle tar med bord, stoler og grillmat til gatefesten.

– De nærmeste beboerne stiller med et par store griller og musikk. Så blir det arrangert flere aktiviteter for barna - de største aktiviserer de minste. Blant annet eggkasting - ikke på hverandre, men til hverandre, sier Tor.

Beboerne har forhåndsavtale med politiet om gatestengningen.

– Vi har ikke mottatt noen klager fra bilister eller andre på at gaten blir stengt. Folk flytter selv bilene sine uoppfordret før festen, forteller Tor.

Og én ting er sikkert.

– Dette er så hyggelig og vellykket hvert år. Ingen tvil om at det tradisjonen tro blir ny gatefest neste høst, forsikrer Tor.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse