Gjøglere i dalen

Seks bein, ikke tusen, men krevende nok likevel.

Stemningen og fallhøyden var stor under gjøglerkurset på Maridalen skole denne uka. Seks ivige akrobater reiste en tur tilbake til middelalderen for å lære seg spreke triks og gamle klovnekunster.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tiago (9) og Torgeir (12) viser stort potensiale.

Se bildet større

Tiago og Torgeir imponerer med god balanse.

Se bildet større

Litt vaklevoren, men øvelse gjør mester. Fra toppen: Ella, Elisabeth, Eline og Ingrid. Trener Hilde Høyer følger godt med på siden.

Se bildet større

Elisabeth (9), Ella (7 1/2) og Ingrid (10) gjør seg klare for å utføre "Tusenbeinet". Foto: Ida Schmidt Nygaard

Maridalen: - Her driver vi med gjøgling og moro! smiler Hilde Høye. Mesteren i gjøgleri viser barna hvordan det skal gjøres. Menneskepyramider, sjonglering, hjul og kråke er bare noe av det som står på læreplanen. Høye er regiassistent og kampkorreograf under årets Maridalsspill. Hun har erfaring fra gjøglerskolen ved Hedmark teater og syv år med scenekamp ved Nordisk scenekampforbund. Nå lærer hun villig vekk den gamle kunsten til smågjøglerene.

Kurset holdes denne uken for barna som er med i Maridalsspillet og andre interesserte. De seks fremmøtte på kurset har så vidt kommet i gang, men har allerede ferdigheter å vise frem. Og det som læres her, skal brukes i forestillingen.

- Vi har sjonglert og rulla rundt. Det er passe vanskelig, i hvert fall i starten, innrømmer Ella (7 1/2).

Gutta viser sjongleringsevnene, foreløpig med kun to baller.

- Jeg har sett mange som gjør det og jeg har lyst til å lære meg det ordentlig, men det er hardt med tre baller, sier Tiago (9).

Kompisen Torgeir (12) er med i Maridalsspillet for tredje år på rad og hans lillesøster Ingrid (10) spiller i sin fjerde forestilling. De gleder seg til å være med i det tradisjonsrike skuespillet som ble etablert i 1974. Friluftsspillet fremføres ved ruinene av St. Margareta-kirken i Maridalen i slutten av august. De fleste andre barna debuterer i forestillingen i år og er ikke hundre prosent sikre på handlingen ennå.

- Men det handler om svartedauden og middlealderen i hvert fall, forteller Ella.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse