Glassaktig eventyr

Et av fatene undertegnet Christine Balsløw.

Christine Balsløw eksperimenterer daglig med glass. Nå stiller hun ut 20 arbeider på Galleri Borg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2006 kl 14:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ullevål: - Teknikken jeg bruker kalles "fusing" noe som gir meg mulighet til å bestemme mye av prosessen selv før jeg overlater ting til tilfeldighetene. Det rare er at det ofte er de tingene som ikke blir akkurat slik som jeg har tenkt som selger best, forteller Balsløw.

Fat med vakre farger og mønstre trekker raskt til seg oppmerksomhet. Christine Blasløw var egentlig utdannet keramiker inntil hun fant glasskunsten for åtte år siden.

- Ettersom jeg har holdt på med dette noen år kjenner jeg til det meste av det som skjer under de ulike prosessene. Likevel er det selv for meg alltid et overraskende moment som gjør at jeg stadig blir full av nysgjerrighet. Det er aldri to ting som blir helt like, selv om det kanskje var meningen til å begynne med, sier hun.

I hele to år eksperimenterte Balsløw med ulike farger og teknikker før hun endelig fant sitt uttrykk. Målet var nemlig at det hun var aller minst fornøyd med ikke skulle huskes.

- Det handlet om at jeg selv måtte være fornøyd før jeg kunne ta det med meg å stille det ut. Selv føler jeg fortsatt at det var en riktig beslutning og at det var med på å utvikle meg som kunstner, sier hun.

På Galleri Borg sloss et knippe fargerike arbeider om folks oppmerksomhet. Et unikt arbeid er for mange den perfekte gave til en mor eller tante som rett og slett har alt.

- Det er ofte de arbeidene som ikke ble helt som de skulle som går først. Det som kanskje ser ut som en feil for meg er det andre synes er spesielt og særegent. Slik er det nesten bestandig, avslutter Balsløw.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse