Gratulerer! Banemester Helge er Årets ildsjel i Nordre Aker

Årets navn og ildsjel, Helge Holter, får overrakt diplom og premier fra senterdirektør Unni Merethe Aasgaard på Storo storsenter, og Nordre Aker Budstikke-redaktør Karl Andreas Kjelstrup. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Leserne har kåret Helge Holter fra Disen til Årets navn og ildsjel 2017.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.01.2018 kl 09:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta: Årets navn og ildsjel i Nordre Aker:

Dette var finalistene i 2017:

Juliet Jopling: Siden starten i 2010 har hun vært kunstnerisk leder og dirigent for Nordberg strykeorkester. Orkesteret har nå cirka 90 medlemmer i alderen 5 til 14 år, og har vokst til fire aldersinndelte orkestre. Barna får undervisning på Korsvoll, Tåsen og Kringsjå skoler i AKS-tiden, i tillegg til ukentlig samspill på Korsvoll skole.

Øivind Due Trier: Stolpejakten har gått som en farsott gjennom byen. Lokale idrettslag har sørget for å flytte orienteringsgleden til bynære strøk, og gjøre det til en familieaktivitet. I Oslo Nord er det Nydalens Skiklub som står for stolpene. Nærmere bestemt er det Korsvoll-mannen Øivind Due Trier som har æren av at så mange av oss kan lete etter stolper i egen bydel.

Helge Holter: Han har vært leder for Skeid Bandy siden 90-tallet, og drev i mange år Skeids bandyskole for barn i nabolaget. Mange har funnet gleden av å gå på skøyter på grunn av det. Milde vintre er en utfordring for iskvaliteten, og Helge er blant dem som har jobbet hardt for å få en kustisbane på Nordre Åsen.

Tidligere vinnere:

  • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
  • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Prisen ble ikke utdelt i 2014 ifbm. avviklingen av Nordre Aker Budstikke-utgiver Mediehuset dittOslo. Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets ildsjel.

NORDRE AKER: Bydelen er full av ildsjeler - mennesker som gjør en ekstra innsats for andre og sitt lokalmiljø! Leserne nominerte en rekke gode kandidater. Redaksjonen valgte ut tre finalister, som kunne stikke av med tittelen Årets navn og ildjsel i Nordre Aker 2017! (Les om finalistene i faktaboksen).

Nå har leserne stemt, og vinneren er Helge Holter, banemester på Nordre Åsen og leder i Skeid bandy. Det er takket være hans innsats at det yrer av liv med lokale barn på skøyteisen på Skeidbanen på Nordre Åsen. Så raskt det er minusgrader er Helge på plass med vannslangen på øvre bane og vanner for å få skøyteis til alle. Han åpner også slipebua for publikum.

Jeg kjenner igjen gleden hos barna når de behersker skøytene. Det er en glede som reflekteres tilbake. Å se den mestringsfølelsen er veldig moro - Helge Holter

Helge lager skøyteis

– Vi vanner så godt vi kan, men det er jo en kamp mot været – og Bymiljøetaten, sier Helge.

57-åringen bor på Disen, og har vært leder for Skeid Bandy siden 90-tallet. Han drev i mange år Skeids bandyskole for barn i nabolaget, men mangelen på egnede isflater gjorde at den måte legges ned for et par-tre sesonger siden.

– Det er synd for rekrutteringen til sporten, og til Skeid bandy, ifølge Helge.

Drømmer om kunstis på Nordre Åsen

Se bildet større

Det kryr av liv på Skeidbanen når Helge har laget skøyteis. FOTO: SKEID / ARKIVFOTO

Allerede i 2003 startet hovedstyret i Skeid arbeidet med å få laget en utviklingsplan for Skeidbanen, hvor man blant annet satte som mål å få til en kunstisflate på øvre grusbane.

Kunstis på Skeidbanen på Nordre Åsen er ferdig utredet og koster rundt 42 millioner kroner. Bandyforbundet og Hockeyforbundet mener den bør prioriteres i neste runde med tildelinger til slike anlegg, skrev Nordre Aker Budstikke i mai i fjor.

– Vi ønsker å få lagt rør under banen, slik at vi kan få en mer stabil banesituasjon, sier Helge.

Viktig for barn i nærmiljøet

Han er bekymret for at barn i nærmiljøet får et altfor dårlig vintertilbud, når været og temperaturen er ustabil, og man er avhengig av naturis.

– Det popper opp nye boliger, fra Sinsenkrysset til Storo og i Nydalen. Skeidbanen er den naturlige idrettsbanen i området. Bandy, og skøyter, er en fin aktivitet for å komme seg ut i frisk luft. Dessuten er det et godt integreringstiltak, sier Helge.

Dermed står den flittige bandysjefen klar med vannslangen så raskt det er kuldegrader, for å gi nærområdets barn en mulighet til å få is under skøytene.

– Jeg kjenner igjen gleden hos barna når de behersker skøytene. Det er en glede som reflekteres tilbake. Å se den mestringsfølelsen er veldig moro, sier Helge.

Se bildet større

Helge Holter er Årets navn og ildsjel i Nordre Ake 2017. FOTO: KARL A. KJELSTRUP

Vinner 10.000 kroner

Utmerkelsen Årets navn og ildsjel i Nordre Aker ble delt ut første gang av Nordre Aker Budstikke i 2008. Siden har en rekke enkeltpersoner, grupper og foreninger mottatt prisen (se hvem i faktaboksen).

Også i år deles prisen ut i samarbeid med Storo Storsenter, som står for hovedpremien på 10.000 kroner. Pengene får vinneren donere videre til et godt formål i lokalmiljøet. Vinneren får også glasskunst levert av Frysja-kunstneren Pål Roland Janssen.

Se bildet større

Glassblåser Pål Roland Janssen har blåst det flotte fatet som også ble overrakt Helge Holter i forbindelse med Årets navn og ildsjel 2017. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Les presentasjonen av Helge Holter her!

Sing Along

Det er en glad og takknemlig Helge som møter Nordre Aker Budstikkes redaktør Karl Andreas Kjelstrup og senterleder Unni Aasgaard på Storo Storsenter. Han får overrakt diplom, blomster, et fat laget av glasskunstner Pål Roland Jansen på Frysja, og ikke minst 10.000 kroner fra Storo Storsenter – penger Helge får donere videre til et fritt valgt godt formål i lokalmiljøet.

– Tusen takk! Jeg har bestemt meg for å gi pengene til Sing Along og Sing Along Kidz-gruppa i Grefsen menighet. Det er en sang- og skuespillgruppe for mennesker med spesielle behov, små og store. Her kan alle være med som liker musikk og sang, forteller Helge.

– Det er en herlig gjeng, som blant annet har opptreden i Grefsen kirke til påske og til jul. Og som regelen er det fullt hus, sier han.

Senterdirektøren synes det høres ut som et flott sted å donere pengene til.

– Ja virkelig, det høres ut som et godt formål. Kanskje dette er en gruppe som ved en senere anledning kan ha en opptreden her på senteret også? undrer Aasgaard.

– God vitamininnsprøytning

Leder av Sing Along, Anne-Grethe Akselsen, er glad for den overraskende gaven fra Årets ildsjel.

– Hvilken dag det ble for oss! Dette var en fantastisk gave og vi er rørt, stolt og fantastisk glade og takknemlige over den store gaven og tankene bak. Tusen takk. Det er en god vitamininnsprøytning når andre velger å gjøre det slik. At andre ser arbeidet vårt, ønsker oss det beste og vil bidra til vekst. Det er fantastisk.

Hun fortsetter:

– Så skal vi gjøre alt vi kan for å forvalte gaven på en trygg og god måte, i tro Sing Along-ånd. Det skal vi klare og det første vi tenkte på i går var å kjøpe mer Sing Along-klær.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse