- Graver frem det estetiske!

Maleri: Stein Thorsen

- Gjennom malingen graver jeg frem min estetiske side, sier Stein Thoresen. Søndag åpner han sin første utstilling på Årvoll Gård - "Fragmenter fra jordkloden".

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Maleri: Stein Thorsen

Se bildet større

– Jeg graver frem min estetiske side gjennom malingen, sier Stein Thoresen, som om få dager åpner sin første utstilling. Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: -- Jeg har alltid vært interessert i å male, men det er først de siste fire årene hvor malingen har blitt "satt i system" - også ved Elisabeth Frøbergs kunstskole. Jeg maler aldri etter noe - bildene er inne i hodet mitt. Det går mye på det jeg umiddelbart oppfatter i og av naturen. Jeg tror alle mennesker har en estetisk side. Jeg graver frem min gjennom malingen, sier Stein Thoresen fra Kjelsås, som til daglig er lærer ved Grefsen barneskole.

Se flere bilder her!

Og det bor også en poet i mannen - etter det avisen har snappet opp, får Steins elever ukentlig et dikt - forfattet av Stein - som elevene fører inn i skjønnskriftboka. Men det kan også vanke "mattedikt", "samfunnsfagdikt" osv.

Modernistisk

- Men fredagene er jeg ikke lærer - de bruker jeg på å male. Jo eldre jeg blir, desto mer bevisst blir jeg på å prioritere tiden min til det jeg aller mest ønsker å bruke den til - så langt det lar seg gjøre. Det burde vi alle gjøre, sier Stein, som beskriver sin kunstsjanger i retning av modernistisk ekspresjonisme. Helt naturalistisk er bildene ikke - malingen gjengir formene fra naturen. Og primærfargene er mye rødt, blått og gult. Stein lager også ofte tekster til bildene.

Han henter mye inspirasjon fra Spania, hvor familien har feriebolig.

- Drivkraften i meg til å male er å forsøke å gjengi det vakre fra naturen. Det er dette vakre jeg håper at folk vil se ut fra bildene på kommende utstilling!

Studerer kunst

- Malingen gir fantastisk mye energi, og fremover blir det nok også mer og mer maling, sier 62-åringen, som i tillegg til å være kunstner, lærer, varamedlem i bydelsutvalget og politikerobservatør i ungdomsrådet, nylig også har avlagt og bestått - ifølge ryktene med glans - en bachelor i kunsthistorie. Og nå snuser Stein på en master etter hvert.

- Jeg underviser jo også i kunst- og håndverk. Ingen tvil om at tilleggsstudiene tilfører bonus til undervisningen. Det tror jeg også elevene setter pris på!

Prisen vanskelig

Foruten å forberede kommende utstilling, arbeider nå Stein med et stort bilde som foreldrene til en tidligere elev har "bestilt".

- Foreløpig er jo ikke malingen noe å leve av, men salget går jevnt. Så blir det spennende å se hvordan utstillingen går, noe av det vanskeligste med den er jo faktisk å sette en pris på egen produksjon!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse