Stjernespekket i Nydalen: - Gud, jeg har glemt brillene mine

Ble en helt vanlig dag i helvete. Ole Anders Tandberg mottar prisen av Wenche Foss.

Wenche Foss var blant utdelerne da den norske teaterbransjens svar på Oscar-utdelingen gikk av stabelen på Riksteateret i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2009 kl 23:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: - Dette er norsk teaters kanskje viktigste pris, sa en paljettbekledd Ellen Horn under utdelingen av Heddaprisen på Riksteateret søndag kveld.

Se alle bildene her.

Hun understreket at det siste året har spennvidden i norsk teater vært imponerende, noe som også ble gjenspeilet i kveldens utdeling.

Blant vinnerne var alt fra Brødrene Karamasov til Jungelboka, og publikum fikk også musikalske innlag fra blant annet Henriette Steenstrup, Maria Haukaas Storen og teatersjefen ved Den Nasjonale Scene i Bergen, Bjarte Hjelmeland.

Se alle vinnerne i faktaboksen på siden av artikkelen.

Teaterdronning Wenche Foss var blant de celebre prisutdelerne som beæret Nydalen med sitt besøk.

Hun fortalte blant annet gjestene en historie fra sin siste turné.

- Det var Thoralf og jeg, ja jeg var langt over 86, og vi var langt oppe i Nord Norge. Vi skulle ta toget og kom inn i en koselig gammeldags vogn. Så kom det inn en flott dame med trillevogn og spurte om vi ville ha kaffe. "Men er det ikke Wenche Foss", sa hun.

- "Hva gjør du her?" "Jeg er på turné," svarte jeg. "At du gidder!"

Men å lese opp de nominerte ble litt verre.

- Men gud, jeg har glemt brillene mine, jeg visste ikke at jeg måtte lese så mye, sa hun før hun overrakte konvolutten til Ellen Horn.

Birgitta Victoria Svendsen stakk av med prisen for bestekvinnelige hovedrolle, og klarte nesten ikke å holde tårene tilbake da hun skulle takke barna sine.

- Dette er det vanskeligste, for nå blir jeg så rørt, sa hun.

- Dette går så bra så, beroliget diva Foss fra første rad.

Se alle bildene her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse