Gullstrupene på Grefsen

Grefsen pikekor leverte varene i form av variert sang og musikk i en fullsatt gymsal på Engebråten skole. Foto: Anders Jørstad

Grefsen pikekor samlet et hundretalls publikummere til jubileumskonsert på Engebråten skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2008 kl 12:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Marte Vasbotten (f.v.), Mathilde Gjerde Førland og Annette Gether-Rønning mottok medaljer etter konserten. Foto: Anders Jørstad

GREFSEN: Helt siden 1967 har Grefsen pikekor drevet med korskolering av jenter fra Grefsen. Gjennom årene har koret blant annet opptrådt på NRK og sunget for selveste Moder Theresa. Men søndag stilte pikekoret på hjemmebane i en fullsatt gymsal på Engebråten skole.

Variert meny

Korets eksistens gjennom fem tiår ble musikalsk gjenngitt av jentene, med musikk fra blant andre Beatles, Bob Dylen og Madonna.

Såvel koret som solistene leverte varene som ga gjennklang i form av stor applaus fra publikum mellom sangene. Alf fra 6-åringer til 14-åringer er med i koret, og felles for mange er drømmen om en sangkarriere.

– Jeg har vært med i dette koret i fem år, og jeg elsker å synge. Jeg synger hver dag og har en drøm om å bli profesjonell sanger, forteller Marte Vasbotten (14).

Fikk medalje

Mathilde Gjerde Førland (9) har etter sine to år i jentekoret også fanget interesse for musikk.

– Madonna og Abba er noe av det jeg hører mye på. Og jeg synes det var morsomt å opptre foran så mange, forteller Mathilde – som i likehet med korkollegaen Marte – mottok medalje etter konserten for sin trofaste tjeneste i pikekoret.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse