Hagebyens helt

Jacob Andersen synes mamma Alame fortjener en ekstra fin julepresang.

Jacob Andersen (13) tror skjebnen ville at han skulle bli Chelsea-fan. Søndag ble han grillet i "Kvitt eller dobbelt".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2006 kl 09:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Jacob Andersen har to store lidenskaper i livet: Chelsea og Lyn.

Ullevål: Da Jacob Andersen fra Ullevål Hageby var fem år gammel kom pappa hjem fra London med en Chelsea-drakt. Pappa er selv Leeds-fan, men siden han var i London måtte det bli drakt fra Chelsea. Jacob tror skjebnen ville at han skulle heie på London-laget.

- Etter at jeg fikk drakten oppdaget jeg at halvparten av fotballkortene mine var fra Chelsea. Det første kortet jeg fikk hadde også vært fra Chelsea. Det var nok et tegn.

Tore André Flo ble raskt ungguttens store idol.

- Men nå spiller han på Vålerenga, så da liker jeg ham ikke, sier Jacob.

Åtte år etter er Jacob blitt 13 år gammel, spiller fotball på Lyn 93 og går i åttende klasse på KG. En dag blar han i avisen og ser en annonse for "Kvitt eller dobbelt".

- Jeg ringte pappa og ba ham melde meg på, men han trodde ikke jeg kunne nok om Chelsea.

Pappa tok feil, og i helgen kunne man se Jacob vinne 24 000 kroner i det populære TV-programmet hvor selveste Arne Scheie var fagdommer.

- Jeg valgte å kvitte fordi jeg følte flaksen var brukt opp. Og 24 000 kroner er jo vanvittig mye penger. Tenk at jeg bare kan gå i banken å ta ut 24 tusenlapper nå! Men egentlig ser jeg bare på pengene som en bonus - jeg ville ha vært med uansett.

- Hva har du tenkt å bruke pengene på?

- Jeg har lyst til å ta med mamma, pappa og lillesøsteren min til England og gå på Chelsea-kamp. Vi var på hjemmekamp der i 2004, men da var det bare pappa og meg. Også har jeg lyst til å gi mamma en ekstra fin julegave i år. Hun sier jeg ikke får lov til å bruke pengene mine på henne, men det fortjener hun.

Og hva ønsker den sympatiske tenåringen seg selv?

- Chelsea-vanter står på ønskelisten, for jeg har mistet de gamle. Også håper jeg selvsagt at Chelsea vinner serien igjen, og at Lyn kommer lenger opp på listen neste sesong, sier den unge eksperten som synes det har vært spennende å være kjendis - om enn bare for et par uker.

- Jeg har fått utrolig mange mails, meldinger og hilsner på MSN. Her om dagen ble jeg gjenkjent på Bislett Kebab, og en annen dag kom en mann på T-banen bort og gratulerte meg. Også er det mange av de eldre gutta på KG som har kommentert det. Det er litt kult.

Jeg har lyst til å ta med mamma, pappa og lille-søsteren min til England og gå på Chelsea-kamp

Jacob Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse