ANNONSE
Annonse

Hagefesten gjenoppstår

I 2015 så Sesogn dagens lys. Nordre Aker Budstikke møtte da- og nåværende festivalsjef Bente Tørhaug (i midten), skuespiller Morten Røhrt, og artist «Banjo-Kari» Svendsen, like før debuten. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Sesogn-festivalen i Sogn Hagekoloni er tilbake, etter et år i dvale.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2018 kl 14:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOGN / ULLEVÅL: Sesogn, en åpen og gratis musikk- og hagefestival i kolonihagen som ligger mellom Ullevaal stadion og Domus Athletica, ble arrangert første gang i 2015, og gjentatt i 2016.

Festivalen hadde besøk av blant andre Lars Lillo Stenberg, Kari Svendsen, Tove Bøygard og Rita Eriksen. Det var salg av varer produsert og dyrket i hagen, og ordførerene Fabian Stang og Marianne Borgen kom hvert sitt år. De var aktiviteter for små og store, opplevelser, guidede turer i hagen, historifortelling og servering av mat og drikke.

I 2017 var det imidlertid stille.

– Da et såpass stort arrangement krever masse frivillig innsats av både komité og kolonister over lang tid, tok vi oss festivalpause i fjor. Nå er alle igjen fulle av energi og pågangsmot til å gjennomføre nok et heidundrende festival for alle glade Osloborgere, sier festivalsjef siden starten, Bente Tørhaug.

Frodig hagekoloni: Mange lokalt dyrkede produkter var til salgs på Sesogn i 2015. Foto: PRIVAT

Gjentas i juni

I 2018 er Sesogn tilbake, og portene åpnes inn til kolonihagen på Ullevål 15. og 16. juni.

– Årets festival tjuvstarter fredag 15. juni. I år samarbeider vi med Barnekreftforeningen i Oslo og Akershus. Det vil skje mye hyggelig for hele familien, sier Tørhaug.

På fredag er festivalen åpen fra klokken 16.00 til 22.00, mens lørdag starter det allere klokken 12.00.

I årets komité har hun fått med seg Soley Myhre, Thorbjørn Schau Hansen, Ingrid Grundt, Sepp Mantel, Anne Hamre, Roger Moen og Guri Svendsen.

– Det er mange som aldri har vært inne i en kolonihage, og vi ønsker at så mange som mulig skal få den opplevelsen. Dette gjør vi ved å invitere til en festival med mange aktiviteter, opplevelser og salg av god mat og drikke for liten og stor, ung og gammel! sier Tørhaug.

Sogn Hagekoloni er 87 mål stor, og har 204 parseller.

LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikke besøkte Sogn Hagekoloni før Sesogn i 2015. Her kan du se og høre Kari Svendsen og Morten Røhrt synge og spille

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse