Hånd i hånd

Dag Tveiten måler oksidativt stress via én blodprøve

På Arenaklinikken tilbyr de både skolemedisin og alternativ behandling. - Målsetningen med klinikken er å bygge opp et senter som kan medvirke til en bedre helse, sier daglig leder Dag Tveiten.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Dr. Shaghayegh Pouremamali er positiv til alternativ medisin

Se bildet større

De ansatte ved Arenaklinikken ønsker deg velkommen.

Mange mennesker sliter i dag med livsstilsykdommer som fedme, hjertesykdom og nikotinrelaterte sykdommer. Det er mange sammenhenger mellom miljø, livsstil og arv. Både spise- og drikkevaner kan assosieres med ulike lidelser. Dessuten kan man bli syk av ting man IKKE gjør; for eksempel ved å la være å trene, og ved å la være å spise sunt.

- Vi tilbyr komplementær medisin, det vil si at vi dekker et mye bredere behandlingsområde enn det som ellers er, forteller Dag Tveiten. Leger, akupunktører, homeopater, og ernæringsspesialister samarbeider på tvers av profesjonsgrensene for å kunne tilby et bedre og bredere helsetilbud.

- For eksempel konsentrerer vi oss om hormoner, forebyggende medisin, metabolsk sykdom (livsstilssykdommer) og mental helse, forteller han.

Riktig behandling

Shaghayegh Pouremamali er en av fastlegene ved helsesenteret. Hun ser absolutt det gunstige ved å ikke bare behandle pasienter på den tradisjonelle måten.

- Vi ser på mennesket som en helhet og vurderer deretter, forteller hun.

- Det er veldig forskjellig fra sykdom til sykdom hvordan man velger å behandle folk. Noen ganger holder det med den tradisjonelle skolemedisinen. Målet vårt er at pasientene til enhver tid skal få den behandlingen som er riktig for dem og som gir minst mulig komplikasjoner og bivirkninger.

Blodet sladrer

På Arenaklinikken har de eget laboratorie, der de utfører 40-50 forskjellige blodanalyser. Leger, tannleger og naturterapeuter fra hele landet rekvirerer blodprøver som blir analysert på klinikken.

- Én enkel blodprøve måler nivået av oksidativt stress i kroppen din, forteller Dag Tveiten. Oksidativ skade er nær knyttet til utvikling av mange sykdommer.

- En styrking av antioksidantforsvaret kan beskytte mot disse sykdommene, sier han. Er man en person som utsetter kroppen for mye stress, røyking, alkohol eller dårlig kosthold, burde antioksidanter i kostholdet være grunnleggende for å gi kroppen en bedre beskyttelse.

- Bær og krydder og enkelte nøtter, frukter og grønnsaker er særdeles gode kilder, opplyser Tveiten. Forskning har kartlagt det totale innholdet av antioksidanter i matplanter, kosttilskudd og andre næringsmidler.

Også positiveLegeforeningen støtter forslaget om at samarbeid og samhandling mellom lege og alternativ behandler skal være en forutsetning for at alternativ-behandlere skal kunne gi alvorlig syke behandling. De er også enig i at det bør settes av statlige midler til forskning innen området, men at dette ikke må gå på bekostning av midler til annen forskning ved universiteter og i helsevesenet for øvrig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse