ANNONSE
Annonse

Har du en drøm om Jørn Hoel?

Nordbergkoret får besøk av Nordberg-beboer Jørn Hoel. Foto: PRIVAT/KARL A. KJELSTRUP

Snart konsert med Nordbergkoret og Jørn fra nabolaget. Koret som startet opp for et par år siden, og har 65 medlemmer. Men også like mange på venteliste.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2017 kl 08:44

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDBERG: Nordbergkoret synger sommeren inn, og har fått med seg en i nabolaget. Nemlig Jørn Hoel, som sammen med 65 korister og dirigent skal synge sommeren inn.

Tidligere har de fått lokal hjelp fra fløytespiller og Steinar Ofsdal.

Dette er den tredje sommerkonserten til det lokale blandakoret. Onsdag 14. juni kan du oppleve dem i Nordberg kirke.

– Jørn Hoel forteller oss at han gleder seg til å stå på scenen sammen med koret. Han er opprinnelig fra Tromsø, men bor på Nordberg. Han er kjent som solist og låtskriver og flere av hans melodier har blitt kjære sanger for folket, frister Unni Nordbrenden, styremedlem i koret.

Lang venteliste

Nordbergkoret har i dag 65 medlemmer og nesten like mange på venteliste.

Norbergkoret. Foto: PRIVAT

– Dette er mer enn initiativtagerne kunne drømme om, da de høsten 2014 sådde frøet til det nye koret. Anne-Sofie Ø. Røiri og Nina Herud hadde lyst til å synge og ha det gøy, og lette etter et kor i bydelen.

Så kom ideen om å starte et eget kor.

– Da dirigent Victoria Cecilie Jakhelln ble forespurt og takket ja, begynte ballen å rulle. Det ble etablert et styre, og øvingslokale og repertoar kom på plass. Dette var en spennende fase og ingen visste hvor mange som ville være interessert i å bli med. Men interessen var overveldende og folk strømmet til den aller første øvelsen i januar 2015, forteller Nordbrenden videre.

Så stor var interessen at det ble nødvendig å sette et tak på antall medlemmer.

– Koret får stadig henvendelser og det er leit å måtte avvise sangere som har lyst til å være med, legger hun til.

Aktivt kor

Nordbergkoret. Foto: PRIVAT

Nordbergkoret er et aktivt kor og har siden oppstart selv jevnlig arrangert lokale sommerkonserter og julekonserter med mer og mindre kjente gjesteartister og musikere. Før jul i fjor deltok også koret på Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg sin årlige talent og julekonsert, etter først å ha sunget under julegrantenning på Damplassen.

Les om konserten, og se bilder, her!

Til høsten går turen til utlandet og en langhelg i Italia, hvor korister og dirigenten skal bo på et gammelt kloster, møte et italiensk kor og synge i en gammel kirke.

Har du en drøm om Jørn Hoel?

– Men altså først konsert 14. juni, alle som har en drøm om Jørn Hoel bør jo komme, oppfordrer Nordbrenden.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse