ANNONSE
Annonse

Har naboen Oslos fineste hage?

Jan Guettler og Miriam Knudsen hage i Jarlsborgveien 13 var en av vinnerne i 2015. Foto: TORE NÆSS, BYMILJØETATEN

Eller er kanskje din egen grønne flekk vakrest i byen? Nå skal Oslo kommune premiere grøntanlegg som skaper glede, inspirasjon og trivsel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Hvert år premierer Oslo kommune hager som gjør byen vår vakrere og bidrar til større trivsel. Det har den faktisk gjort siden 1921, opplyser Bymiljøetaten i en pressemelding, og legger til at de gjerne vil høre fra deg dersom du vet om en fin hage eller et grøntanlegg.

– Vi ønsker forslag fra alle typer hager. Det kan være en hage som tilhører en institusjon, en bedrift, et sameie eller en privatperson, sier Tore Næss i Bymiljøetaten, som leder komiteen på vegne av kommunen.

Men bevokter du hagen din med høye gjerder eller voldgraver med truende drager, er det en hake. Kravet er nemlig at hagen eller grøntanlegget er til glede for flere.

– Er det en privathage, må den ikke være så privat at den ikke kan skues fra veien, for eksempel, forklarer Næss.

LES OGSÅ: I sommer stenger Tåsentunnelen!

Frist 1. august

Har du ikke fått hagen sommerfin riktig ennå, har du fortsatt tid på deg. Fristen for innmelding er ikke før 1. august.

Nominasjonsprosessen er relativ enkel: du sender et bilde og en kort begrunnelse til postmottak@bym.oslo.kommune eller per post til Bymiljøetaten, postboks 636 Løren, 0507 Oslo. Merk forslaget med «Hagepremiering».

LES OGSÅ: Fine hager, dyre hus? Så mye betaler vi i eiendomsskatt i Nordre Aker

Jarlsborgveien 13. Villahagen ble blant annet premiert for sitt mangfold av de sjeldne. Variasjonene favner rennende vann, fisk i dam, omtanke for humler og bier, duftopplevelser og skulpturer. Den er harmonisk delt inn i mange rom, som hver for seg byr på ulike følelser og opplevelser. Foto: TORE NÆSS, BYMILJØETATEN

2015: 19 kandidater

19 ulike anlegg ble vurdert i fjor. Av disse ble tre premiert, i tillegg til at to fikk diplomer.

Det var villahagen til Jan Guettler og Miriam Knudsen i Jansborgveien 13 på Ullern, Meyerløkka vels bygård i Frimanns gate 22B, like ved St. Hanshaugen, og Susanne Hespenheide Lehnes forhage i Elisenbergveien 28 på Frogner som stakk av med de gjeveste utmerkelsen i 2015. Diplomene gikk til en forhage i et borettslag i Erich Mogensøns vei 26-30 og Ruth Klavins og Dag Kløv Andresens hage i Orreskogen 40A. Les mer hos Bymiljøetaten.

Meyerløkka vel. Bakgården står utpreget grønn, med spesielt mange klatreplanter. Sameiene samarbeider, og alle bidrar med pengemidler og annen innsats. Arealene har rom for stillhet og for bekjentskap. Gode fellesopplevelser fører til gemyttlig naboskap og trekker barnefamilier til en trygg bakhage der barn kan leke fritt. Foto: TORE NÆSS, BYMILJØETATEN

Kanskje kan det bli en premie til en Nordre Aker hage i år, slik det ble i 2009, da Evy Jacobsen vant for sin hage i Langmyrgrenda på Nordberg?

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse