Helge 80 – still going strong!

Helge Hurum (innfelt) spiller jazz i Grefsen kirke søndag. Bildet fra kirken er fra en annen kosnert. FOTO: Jan Christiansen / Karl A. Kjelstrup

Helge Hurum (80) og flere jazzlegender samler seg i Grefsen kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2017 kl 16:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: I Grefsen kirke søndag 11. juni klokken 18.00.

Helge Hurums orkester, med blant annet jazzlegendene Helge Hurum, Knut Riisnæs og Frode Nymo, inviterer til jazzkonsert sammen med Kammerkoret Utsikten under ledelse av Erlend Fagertun.

«Hear Thou our pray'r»

Hovedverket er Helge Hurums eget verk, «Hear Thou our pray'r» fra 1978.

– En messe for storband, orgel og kvinnelig vokalsolist på bestilling fra Odd R. Antonsen ved Toneheim folkehøyskole. Verket ble urframført i Vang kirke med den engelske vokalgruppen Swingle Singers som solister. Messen har vært fremført ved en rekke anledninger i inn- og utland og har med årene blitt et meget benyttet verk, fra pressemelding fra arrangøren Kammerkoret Utsikten.

I tillegg vil koret blant annet fremføre Freedom-satsene fra Duke Ellington's «Sacred Concert».

På tvers av ulike trossamfunn

Helge Hurum, fra Kjelsås, fylte nylig 80 år, og har ifølge arrangøren tatt initiativ til rearrangering av verket for mindre orkesterbesetning - dette for å kunne ha større fleksibilitet med hensyn til organisering og formidling av musikken, gjennom spesielt utvalgte og dedikerte profesjonelle musikere.

– Tanken bak Hear Thou Our Pray’r er ifølge komponisten å beskrive hvordan en messe ville være på tvers av ulike trossamfunn og uavhengig av hvor den ville blitt fremført. Her er benyttet ulike tone-elementer fra Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika og ulike bønnetekster, fra den gamle russiske liturgi til den kjente bønnen av Frans av Assissi, skriver arrangøren videre.

Messen har fem satser av varierende karakter, ballade, swing, jazz/rock og koral. Vekselvis trekkes soli-, kor- og instrumentalpartier fram.

Mer informasjon om konserten og billetter, klikk på linken.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse