ANNONSE
Annonse

Prøysen-trall på Ullevål

- Heller hedmarksdialekt enn engelsk

Øst er vest? Fem og to er ni? Ullevål-elevene mestret Prøysens tekster med stil.

Man kunne høre fortellinger om «peengspel på bæssar'n» og nyte visesanger på løpende bånd under Prøysen-forestillingen på Ullevål skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Det var 75 elever fra tredje trinn som fylte veggene i gymsalen med Prøysen-traller til stor glede for artistenes søsken, foreldre og besteforeldre på tilskuerplass før påske. Mange godt voksne som husket Prøysens herjinger fra radio og tv, kunne stolt registrere at 8-åringene behersket hedmarksdialekten overraskende godt.

Moro i bakvendtland

«Vælkømen», «Stova» og «Dæven det var moro på bæssar'n i går», var noe av det de mange ulike Alf Prøysen-utgavene fortalte til lydhør latter fra publikummet. Anders Linduik, Jørgen Rise Gundersen og Sara Bjelås hadde alle øvd i fire uker foran denne forestillingen, og sistnevnte syntes «Bakvendtland» kunne vært en morsom og spennende tilværelse.

- I bakvendtland plomberer tannlegen tennene med knekk og sukkertøy, forteller Sara, som under selve forestillingen blant annet spilte en baby som vant 8 sigarer på loddspill.

Da capo

Det var med avslutningen til Prøysen-klassikeren «Du ska få en dag i mårå» at stemningen virkelig var til å ta og føle på i gymsalen. For etter at samtlige 75 elever hadde sunget den én gang, kastet publikummet seg på og tok den da capo sammen med elevene.

En svært stolt rektor Hanne Grønn Larsen roste så vel elever som lærere opp i skyene etter forestillingen. Og da hun spurte elevene om de ønsket undervisning i hedemarksdialekt fremfor engelsk, besvarte de 75 elevene i kor med et solid JAAA!!!!

I bakvendtland plomberer tannlegen tennene med knekk og sukkertøy

Sara Bjelås

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse