Her er årets ildsjeler, nå skal de lage enda mer moro

Årets ildsjel og medmenneske ble hedret under prisutdeling og julekonsert i Grefsen kirke tirsdag. Prispengene på 10.000 kroner skal vinnerne bruke på å lage enda mer akivitet i lokalmiljøet sitt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.12.2016 kl 16:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kirsten Hansson, Marit Gundersen og Odd Paulsen mottar prisen som Årets ildsjel og medmenneske. Her på scenen i Grefsen kirke sammen med Maritn Halla, Torstein Sødal og Maria Arredondo. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fakta Årets Navn i Nordre Aker

Kåringen har tidligere hatt navnet Årets navn. I 2016 bytter den navn til Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker.

Vinnerne:

  • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
  • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Prisen ble ikke utdelt i 2014 ifbm. avviklingen av Nordre Aker Budstikke-utgiver Mediehuset dittOslo

GREFSEN: Det er vanskelig å ikke la seg berøre av så flotte stemmer som Maria Arredondo, Torstein Sødal og Martin Halla vartet opp med under konserten Vår Jul i Grefsen kirke tirsdag kveld.

Det ble en variert konsert krydret med både gamle og kjente, og mindre kjente, julesanger og andre sanger. Helt fantastisk å få nyte O Helga natt med Torstein Sødal i storslag, eller mimre med Arredondo og Hallas Bridge over troubled water, allsang med Marias medeley, og drømme seg bort i Hallas Stille natt.

Se bildet større

Martin Halla, Maria Arredondo og Torstein Sødal i vakker sang sammen med barnekoret Ludo fra Grefsen.

Barnekoret Ludo

Og hvem fikk vel ikke lyst til å gråte en skvett, da jentene i det lokale barnekoret Ludo sang seg oppover kirkegangen med lys i hendene?

Og for en avslutning med Deilig er jorden, med stående publikum og hvor alle sang med. Det ga gåsehud.

Årets ildsjel og medmenneske

Men det var også en annen viktig oppgave i Grefsen kirke denne tirsdagskvelden. For prisen til «Årets ildsjel og medmenneske 2016 i Nordre Aker» skulle deles ut under konserten.

Leserne foreslo mange flotte kandidater til prisen. Det er tydelig at det er mange som gjør en ekstra innsats for andre i bydelen vår.

Til finalerunden sto det igjen tre flotte finalister som leserne kunne stemme på i løpet av en knapp uke. Engasjemenetet var stort!

– Det blir feil å kalle dette en konkurranse, for det er så mange medmennesker der ute som fortjener å bli løftet fram og hedret for den innsatsen de gjør, sa Maria Arredondo fra scenen.

De gamle er eldst

Det var lenge jevnt løp i avstemmingen. Men så er det jo sånn at de gamle er eldst, og etter noe som kanskje var et aldri så lite eldreopprør, dro de eldste seieren i havn, til Gro Almgren, Marit Gundersen og Kirsten Hansson, samt Odd Paulsen.

Se bildet større

Senterleder Unni Aasgaard (t.v.) og NAB-redaktør Karl Andreas Kjelstrup sammen med vinnerne Kristen Hansson, Odd Paulsen og Marit Gundersen. Gro Almgren var ikke tilstede.

– Det er en glede å få dele ut prisen for Årets ildsjel og medmenneske til denne gruppen på fire, for deres frivillige innsats på Kuben 62 +, som er seniorsenteret på Grefsen/Kjelsås. De deltar blant annet i driften av senteret, spiller opp til dans og er muntrasjonsråd. De er med på å gjøre en forskjell for menneskene rundt seg, sa Nordre Aker Budstikke-redaktør Karl Andreas Kjelstrup under overrekkelsen.

De øvrige finalistene var Hans Jacob Mydske (lagleder i lokale idrettslag og andre foreninger, en av initiativtagerne til Nordberg Grand Prix og grunnlegger av Oslo Samvirkebryggeri og pådriver for en møteplass for menn) og Christian Kjelstrup (har blåst ekstra liv i kafeen Bicks på Ullevål og tatt initiativet til utallige kulturkvelder for lokalmiljøet, med fullsatt lokale).

10.000 kroner til mer aktivitet

Det ble heder og ære under konserten, og senterleder Unni Merethe Aasgaard fra Storo Storsenter overrakte 10.000 kroner til vinnerne.

– Så utrolig gøy å vinne dette her, sier de sprudlende glade seniorene etter konserten og prisutdelingen tirsdag kveld.

– Og for en fantastisk konsert!

– Hva skal pengene brukes til?

– Vi har snakket litt om det, men selvfølgelig skal det komme noe godt ut av disse pengene som seniorene ved Kuben 62 + skal få nyte, er den blide gjengen enige om.

– Vi skal bruke dette på arrangementer som kan trekke flere til seniorsenteret. Altfor mange sitter hjemme og tør ikke gå ut. Vi vil at alle som kommer skal invitere med en de kjenner, slik at flere får ta del i fellesskapet vi har, sier Paulsen, og trekker frem konserten med Kjell Elvis nylig som eksempel på noe de vil ha mer av.

Han holdt også en liten takketale fra scenen.

– Bare å bli med på seniorsenteret sammen med oss, til dere eldre som er her i dag. Og til dere andre: dere blir gamle dere også!

LES OGSÅ: Merk deg Gustav og Guro – de to unge musikerne vant Nordre Akers talentpris 2016

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse