Her er det!

Bydelen og Avantor har samarbeidet om å få opp skilt og pil i retning biblioteket. Skiltet står på Gullhaug torg. Biblioteket ligger over elva, og inn gata, i Nydalen vgs. FOTO: PRIVAT

Allerede i april i år åpnet Nordre Akers bydelsbibliotek i Nydalen. Men det var ikke lett å finne for de uinnvidde. Det er det slutt på nå.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Og biblioteket, som er en filial av Deichmanske, ligger i bygget til Nydalen videregående skole i Nydalsveien 30C.

I april i år skrev Nordre Aker Budstikke om at bydelens Kultur- og oppvekstkomité syntes det var for galt at biblioteket ikke var mer synlig enn det er.

– Det viser seg at folk ikke kjenner til biblioteket fysiske plassering. Kultur- og oppvekstkomiteen har derfor jobbet med å få på plass bedre skilting, sa komitéleder Bente M. Larsen (Ap) den gangen.

Se bildet større

GLAD: Leder Bente M. Larsen og resten av bydelens Kultur- og oppvekstkomité har jobbet for skilting siden biblioteket åpnet i april. Nå er skiltet på plass. FOTO: PRIVAT

– Er bydelsutvalget enig vil administrasjonen ta kontakt med Avantor på nytt for å få opp midlertidig skilting, noe Avantor nok kan gjøre forholdsvis raskt, repliserte assisterende bydelsdirektør Preben Winger. BU var enige med komiteen, og nå har noe skjedd.

Skiltet er på plass

Etter iherdig innsats fra Kjetil Wevling i bydelens Kulturenhet, er endelig skiltingen til bydelsbiblioteket i Nydalen kommet på plass, opplyser kultur- og oppvekst-leder Bente M. Larsen.

Hun tror biblioteket kan bli en viktig kulturarena i fremtiden, der kulturansatte, bibliotekansatte og frivillige arbeider sammen for å gi innbyggerne et godt kulturtilbud.

– Nasjonalbiblioteket har nå satt i gang et prosjekt der de skal se på hvordan folkebibliotekene kan videreutvikles som møteplasser og kulturarenaer, sier Larsen.

LES OGSÅ: Bokaktuelle Anne Holt på Disen: – Jeg bruker nærmiljøet som kulisse av ren latskap

Selvbetjening?

Majorstuen bibliotek har allerede innført selvbetjening utover ordinær åpningstid. Her kan brukerne oppgradere bibliotekkortet sitt, og bruke dette til å låse seg inn. Kortet gir brukerne tilgang til biblioteket mellom klokken 07.00 og 23.00 alle dager.

Tilbudet skal ha vist seg svært vellykket, og Deichmanske arbeider med at alle bydelsbibliotekene skal ha dette tilbudet i løpet av 2018.

– Dette blir spennende å følge med på, sier Larsen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse