Her er vinterens revystjerner

Nydalenrevyen (øverst) og Fagerbergrevyen begynner å ta form. FOTO: PRIVAT

Årets Fagerbergrevy på Blindern vgs. og Nydalenrevy fikk strålende kritikker av Nordre Aker Budstikkes anmeldere. Nå er neste års ensembler klare. Vil de levere like bra?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.10.2015 kl 12:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BLINDERN/NYDALEN: Mens Blindern vgs. sin Fagerbergrevy (navnet er satt sammen av de to tradisjonsrike revyene på skolene Fagerborg og Berg som ble slått sammen til Blindern) har premiere allerede 4. januar 2016, sikter revygjengen på Nydalen vgs. på premiere etter vinterferien, i uke ni.

For du må ikke tro at en skolerevy blir skapt i løpet av en jule- eller vinterferie.

Både på Blindern og Nydalen har forberedelsen til neste års oppsetninger allerede vært i gang lenge. Etter auditionrunder i høst er det nå klart hvem som skal stå på de to scenene.

Mange nykommere i Fagerbergrevyen og Nydalenrevyen

I Fagerbergrevyen 2016 er Theresa Eggesbø (18), den eneste av fjorårets skuespillere som igjen går på scenen. Hun får med seg Kari Svihus Knutsen, Ingrid Kristine Mikkelsen, Alva Ravn Lange-Nielsen, Tord Kværner Helliesen, Philip Bjørne og Lasse Js Lilleng.

– Nesten alle disse skuespillerne har vært på auditions før, og er veldig glad i teater alle sammen. Vi har troen på denne gjengen, og gleder oss til forestillinger! sier Thea Sagen, som er en av fire revysjefer på Blindern vgs.

LES ANMELDELSEN OG SE VIDEO AV FAGERBERGREVYEN 2015: «FABELAKTIG, FAGERBERG!»

Se bildet større

Karin, Lasse, Philip, Tord, Theresa, Alva og Ingrid er skuspillere i Fagerbergrevyen 2016. Her sammen med årets tre instruktører. FOTO: FAGERBERGREVYEN

I Nydalenrevyen 2016 er det Adrianna Berg og Peder Opland som representerer kontinuitet fra årets oppsetning. De får med seg seks nye skuespillere: Betina Mathiesen, Herman Høst, Iris Engblom, Jørgen Fjellheim, Uros Jeremic og Karina Davidsen.

LES ANMELDELSEN OG SE VIDEO AV NYDALENREVYEN 2015: «KOSTBARE HOTELLSTJERNER I NYDALEN»

Se bildet større

Skuespillerne i Nydalenrevyen 2016: (Øverst f.v.) Betina Mathiesen, Uros Jeremic, Iris Engblom og Peder Opland. (Nederst f.v.) Jørgen Fjellheim, Karina Davidsen, Herman Høst og Adrianna Berg. FOTO: PEDER OPLAND/HERMAN HJELKREM

Proffe instruktører

Begge revyene har hentet inn eksterne instruktører før neste års revyoppsetninger. Disse har hovedansvaret for tekst, manus og konsept.

– Frem til jul skal skuespillerne bli kjent med hverandre og instruktørene. Bandet skal jamme og lære seg endel nye sanger sammen. Instruktørene skal også være godt i gang med manuset, sier Rasmus Skrivervik, en av tre revysjefer på Nydalen vgs.

Også på Blindern begynner oppsetningen – tekstmessig – å ta form.

– Konseptet er så og si klart, men manuset er ikke ferdig skrevet, med tanke på at skuespillerne også skal komme med ideer. Startfasen for revygjengen har vært å bli bedre kjent med hverandre. Mange forskjellige øvelser og improvisasjonsleker som gjør at de blir trygge på hverandre, og ikke minst tør å gå frem, sier Thea Sagen.

LES OGSÅ: Gikk på Blindern vgs. og kom rett i på University of Oxford med et av verdens beste vitnemål

Tradisjonell revy

Både Fagerbergrevyen og Nydalenrevyen tok i fjor et lite skritt ut av den tradisjonelle revysjangeren, og hadde begge en gjennomgående historie. Fagerbergs «Sakling» var en satire over mediene, mens «All Inclusive» på Nydalen tok publikum med til livet på Hotell Nydalen.

I år blir det trolig annerledes.

– Instruktørene jobber nå med forskjellige ideer til konsept. De ser for seg en mer tradisjonell revy, hvor humor er i fokus, sier Skrivervik i Nydalenrevyen.

– Om vi går for en helhetlig historie, eller mer tradisjonell historie er enda litt usikkert, med tanke på at instruktørene ikke har avslørt noe enn så lenge. Men vi er utrolig spente, sier Sagen i Fagerbergrevyen.

LES OGSÅ: Flere søkere til Nydalen vgs.

Bygger miljø

Både Nydalen og Blindern er nye skoler, men begge steder begynner revykulturen å ta form. For Nydalenrevyen var det et skudd for baugen at skolens første revyoppsetninger fikk mildt sagt lunken mottakelse fra anmelderkorpset. De to siste årene har imidlertid pipen fått en annen lyd, og skolerevyen har høstet femmere to år på rad.

LES OM DET HER: – Det var flaut å være med i Nydalenrevyen

– Revymiljøet på skolen har absolutt fått stor motivasjon av de gode karakterene. Vi får flere medlemmer for hvert år og har i år over 200 medlemmer, sier Skrivervik.

Fagerbergrevyen hadde sin aller første oppsetning i fjor, men den har røtter i to av Oslos mest tradisjonsrike skolerevyer; Fagerborg og Berg. Urpremieren fikk vekslende mottakelse, med både terningkast tre og seks.

LES OM DET HER: Fagerberg fikk 3'er og 6'er: Anmelderrabalder ga fulle hus

– Fagerborg- og Berg-tradisjonene har absolutt rukket å smelte sammen. Begge skolene har vært kjente for sine revytradisjoner, og ensemblet på skolen er helt fantastisk, avslutter Sagen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse