Her får du ekte julestemning

Tori på Skjerven gård lader opp til julemarked i helgen. Foto: Ane Moe

To-tre kilometer nord for Ring 3, der bilene går tett, og til tider står stille, finnes et annet liv. På Skjerven gård er det julemarked i helgen!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2008 kl 14:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Julemarked er en tradisjon på Skjerven gård. Her fra markedet i 2006. Foto. Privat

MARIDALEN: Der er også jevn trafikk, av hestejenter som kommer for å stelle med hestene på gården, av skoleelever som opplever en bondegård utenom det vanlige, av folk som får hjelp til å oppleve meningsfulle dager.

Vi snakker om Skjerven gård, hvor det er julemarked kommende helg.

På femte året er det julemarked på Skjerven gård. Tori liker likevel ikke å kalle det julemarked, hun vil at folk skal oppleve god førjulsstemning på en god, gammeldags bondegård.

Det skal være koselig for både barn og voksne. Og koselig høres det ut til å være, med nissemor som serverer julegrøt og forteller julefortellinger.

Saueklipp og høyhopp

Unger og voksne kan være med på saueklipping, hoppe i høyet eller de kan tove. Hestene på gården blir sælt og sadlet på, og gjort klare for turer i vogn eller på hesteryggen. På tunet er det bål å varme seg på, og pølser, vafler og sveler og få kjøpt.

Det er opplevelsene, ikke handelen, som er hovedsaken denne dagen. Men ønsker du å kjøpe, så skal du nok få et godt kjøp. På låven, i drengestua eller på tunet, så finnes det håndplukkede utstillere med håndlagde produkter – også spiselige, som Toris egenproduserte honning og lefser.

Fra Sørkedalen er Rita Finnerud Larsen, Ingrid Rødsten Hansen og Nina Grønholdt representert med Nordmarksprodukter.

Variert julestemning

For det er mer å ta av. Tori har kurs i baking av potetlefser og flatbrød. Med kun fire personer på hvert kurs, så får de tett oppfølging i å steike lefse på vedfyrt takke, å kna deigen og å kjevle de tynne leivene som gjør at flatbrødet blir sprøtt og godt.

Etter endt kurs får kursdeltakerne med seg egenproduserte produkter som resten av familien kan nyte godt av.

Kursene før jul er fullbooket, men de fortsetter etter jul.

Julestemning på Skjerven gård altså, lørdag 13. og søndag 14. desember fra klokka 12 til 16.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse