Herlig med Oslo-ferie

- Her oppe er det glimrende vinterforhold, sier Tov Wetterhus som skal ut på skitur med kona Ingvild Liven og sønnen Sondre.

Grefsenkleiva: Mens du stamper i kø i de velkjente skistedene er det god plass i de lokale bakkene. Og glimrende forhold.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2008 kl 21:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
- Vi hadde tenkt oss til fjells i vinterferien, men vi har alle slitt med sykdom så vi ble hjemme. Men det er bare deilig det, sier Ingvild Liven fra Ullevål

Hun koser seg med hjemmelaget niste sammen med mannen Tov Wetterhus og sønnen Sondre Liven Wetterhus (3 ½), før de skal ut på langrennstur.

- Det er fantastisk flott i marka nå. De som ferdes i byen skjønner kanskje ikke at det er skikkelig vinter her oppe. Der vi bor ligger også skøyteisen blank og klar forteller mannen Tov Wetterhus

Nedover bakken kommer Vemund Eidskrem (11) på snowboard . Han har brukt ferien på snowboardkurs og har dratt med seg lillebror Vemund (8), som også har fått seg brett, og mamma Tove.

- Jeg er veldig glad i marka og byen er et glimrende sted å være i ferien. Vi bruker byens anlegg aktivt og det er mange tilbud til de unge i byen. Og så kan man være hjemme hos seg selv når man kommer hjem etter å ha brukt dagen i frisk luft, sier Tove.

Gode forhold

At vinteren har vært snøfattig nede i byen har lite å si for forholdene i byens alpinbakker.

- Det eneste vi er avhengig av er noen kalde perioder, og helst litt natursnø, for å lage snø. Og er det først kaldt så lar vi snøkanonene gå. Så forholdene er alltid bra her oppe, forteller driftsleder Paal Viken Bakke.

Anlegget i Grefsenkleiva er en del av Oslo Skisenter og har vært i drift siden rett etter krigen. Oslo Skisenter eies av Kongsberg Skisenter og tilbyr gode priser for skoler og familier.

- For eksempel tilbyr vi dagskort til skoler for 100 kroner per person. Da kan du kjøre fra ni om morgenen til ni om kvelden. Vi har rimelige sesongkort, også sesongkort for hele familier. Og sesongkortene kan også brukes i Kongsberg. Mange som kjører hos oss på hverdagen reiser til Kongsberg i helgene, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse