Hønse-Lovisas hus får venneforening

INITIATIVTAGERE: Arvid Sivertsen, Grethe Ryen og Øivind Hartmann. FOTO: Janina Lauritsen

Arbeidermuseet vil få god hjelp av sin splitter nye venneforening nå når de tar over driften av Hønse-Lovisas hus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2018 kl 12:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Tirsdag 23. januar ble det holdt stiftelsesmøte for «Arbeidermuseets venner» – en venneforening for Hønse-Lovisas hus og Arbeidermuseet.

Venneforeningen vil bidra til at huset og Arbeidermuseet fremstår som viktige kulturinstitusjoner i byen og de vil støtte opp om kulturaktivitetene og kafédriften.

Lager én felles venneforening

– Rett før jul tok det fyr. Da visste jeg at de skulle starte venneforening for Hønse-Lovisas Hus og at Arbeidemuseet skulle ta over driften. Jeg tenkte det så dumt ut med to venneforeninger, sa Arvid Sivertsen under møtet. Han er initiativtager til venneforeningen, sammen med Grethe Ryen og Øivind Hartmann.

– Vi starter én omfattende venneforening, så lager vi et utvalg til Hønse-Lovisas Hus. Så kan man velge selv hvor mye man vil delta, send en mail til arbeidermuseetsvenner@gmail.com.

Bestyrer av Hønse-Lovisas hus gjennom ti år, Anne Mette Hegdahl, var også tilstede. Hun fortalte om sine gode minner fra huset og om at byen trenger et sted som har et miljø som ikke bare handler om å tjene penger.

– Folk knytter seg til huset og de kjenner det gjennom Oskar Braatens litteratur. Folk kommer og deler historiene sine – byen trenger et sånt sted, folk har behov for det. Jeg skulle hatt en båndopptaker for å ta opp alle som har kommet inn og sagt «Åh, så koselig!» sa hun og fortsatte:

– Å få en forening er veldig, veldig bra. Det er en god måte å sikre huset på og for å passe på kontinuitet i virksomheten. Jeg ønsker dere lykke til videre.

Se bildet større

KULTURINNSLAG: Grethe Ryen leste novelle av Oskar Braaten. FOTO: Janina Lauritsen

Gro Røde, formidlingsansvarlig for industri- og arbeiderhistorie hos Oslo museum, fortalte at ambisjonen til Arbeidermuseet er å holde nivået til Hegdahl.

– Vi har tenkt at du har bygget noe som funker, du har klart å sette huset på kartet, sa hun til Hegdahl.

– Vi fortsetter i den ånden, sa hun og la til:

– Vi var redde for at det skulle komme en aktør som ikke kjenner historien.

– Et gullsted i byen

– Jeg tror det blir veldig bra med venneforening. Men vi får håpe at det blir så lite bruk for oss som mulig – at huset heller får mye økonomiske midler og det som trengs, sier Arvid Sivertsen til Sagene Avis.

– Det er viktig og bra at det blir en venneforening. Det virket som om det var god stemning og interesserte folk her i dag, sier også Hegdahl til Sagene Avis etter møtet.

Men hun syns selvsagt det blir vemodig å forlate Hønse-Lovisas hus.

– Det blir rart. Det har vært mange ålreite folk. Det er et gullsted i byen – men det er i gode hender. Det føles riktig at det er Arbeidermuseet som overtar.

Se bildet større

KULTURINNSLAG: Heidi og Kim Simonsen sang "Drømmen om morrada'n" FOTO: Janina Lauritsen

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse