Hopper høyt i Oslo

Selv om kaninhoppe-miljøet i Oslo og Akershus er lite, er aktivitetene mange, forteller lederen for hoppeklubben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2008 kl 09:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: – Oslo og Akershus Hoppeklubb har rundt 30 medlemmer. Det har vært et «generasjonsskifte» etter nyttår, hvor flere av de eldre jentene har gitt seg fordi de har begynt i jobb eller på studier, forteller Ellen Enger Müller, leder i Oslo og Akershus Hoppeklubb.

Det er flest yngre jenter med i klubben, fra 10 til 16-17 år. Klubben trener hver tirsdag kl. 18-20 på Myrvold i Oppegård.

– Der trener vi innendørs i vinterhalvåret. Fra 15. april flytter vi ut til skistua på Greverud, sier Müller, som bekrefter at klubben jobber med å få et fast treningssted på Korsvoll.

– Men vi trenger mer utstyr slik at vi slipper å transportere hindere og liknende mellom to steder, sier hun.

Elitekaniner

NM i kaninhopp arrangeres to ganger i året, i totalt fire grener. NM i rett bane og lengdehopp ble arrangert i Molde i november, og i februar møttes kaninhopperne til konkurranse i høyde og kroket bane i Drammen.

– Alle de lokale hoppklubbene ligger under et avlslag, derfor arrangeres det landsutstillinger i forbindelse med hvert NM, forklarer Müller.

I tillegg arrangeres det mange andre aktiviteter for hoppende kaniner og deres eiere.

– Det blir stevne midt i Ski sentrum 29. mars, i Kolbotn i april, og i pinsen skal vi for første gang arrangere Østlandsmesterskap i Ås, sier hun.

I konkurransesammenheng grupperes kaninene inn i klassene lett, middels, vanskelig og elite.

– For å delta i NM må du ha en elitekanin. Kravene for elite er at den klarer 60 cm i høydehopp og 160 cm i lengdehopp. I Østlandsmesterskapet kan man delta uansett klasse, sier Müller.

Hopper skyhøyt

Og har du en kanin er det bare å sette i gang.

– Alle kaniner kan hoppe. Men noen er mer spretne enn andre, og ikke alle kaniner har potensial til å bli elitekaniner. Dvergveddere er gode hoppekaniner, for de er ikke for store. For er kaninen for tung kan den få problemer. Nå har vi med en Hermelin-jente som bare veier 0,8 kg som hopper skyhøyt, så nedover er det ingen grense, forteller Müller.

Kaninhopping startet i Sverige på 1970-tallet. Norges Kaninhoppeforening ble dannet i 1994 og har ca. 250-300 medlemmer. Oslo og Akershus Hoppeklubb startet ti år senere.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse