Splitter ny festival i Nydalen: – Høytsvevende og lavtflygende teater!

En forestilling av teaterregissør Peter Brook.

31. oktober er det duket for den splitter nye teaterfestivalen TWIST 08. Festivalen er et samarbeid mellom Riksteatret, Nordic Black Theatre og Det Åpne Teater.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fra teaterforestillingen «Stories under occupation». Foto: Utlånt

NYDALEN: – Det er et veldig mangfoldig program med alt fra den ypperste europeiske teaterkunst, til nye ting som ikke er blitt vist på en scene før, sier prosjektleder Beate Svenningsen ved Riksteatret.

28 forestillinger - 6 scener

«TWIST 08 - Med verden i lomma», tar plass på seks scener i fire teaterhus i en eneste stor teaterfest.

I løpet av 10 dager, frem til 9. november, kan hele Oslos befolkning velge mellom 28 små og store forestillinger som alle berører noe sant om det menneskelige. Ved hjelp av T-banens linjer kan man enten satse på Nydalen - Riksteatret, Grønland - Det Åpne Teater, Bjørvika - Nordic Black Theatre og Innvik eller Majorstuen - Chateau Neuf.

– Vi satser på forestillinger som kan si noe om menneskers liv. De kan være morsomme, triste, alvorlige og tøysete, sier Svenningsen.

Fornye teateret

Noen er basert på virkelige hendelser, mens andre handler om ulike virkelighetsoppfatninger. Felles for dem alle er at de har viktige historier å fortelle om hvordan det er å være seg selv - i verden slik den er.

– Vi ønsker å appelere til folk som ikke går så ofte i teater. Om det så er å gi det en ny sjanse eller gi en førstegangs teateropplevelse i et teater, sier Svenningsen.

– Full klaff

Hun understreker at samarbeidet med de ulike teaterne har vært svært godt og ikke minst fullt av energi.

– Det har vært full klaff mellom oss som har samarbeidet om dette og vi har stor tro på festivalen. I forhold til Nydalen, som en liten by i selve byen, er dette selvsagt også svært positivt. Nå kan vi gå sammen og virkelig få vist oss frem for Oslos befolkning, avslutter hun.

Kilde: www.twist08.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse