ANNONSE
Annonse

Hun fikk «tidenes gave» på tv

- Vi hadde det innmari gøy på tur, lite intriger og mest latter, sier Wenche. Foto: TVNorge

Korsvoll-kunstner Wenche Bøe synes det psykiske spillet var det verste på TVNorges harde ekspedisjon fra Lindesnes til Nordkapp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2009 kl 20:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL:

— Alliansespillet begynte allerede på bussen, sier Wenche Bøe (34) bosatt på Korsvoll.

Blant 2200 søkere var hun en av ti deltakere som ble plukket ut til å være med på årets «71 grader nord».

— Jeg hadde en veldig greit taktikk, og det var at jeg skulle alliere meg med de tøffe gutta. Men da jeg møtte dem, ble de for sære. Vi hadde inge kjemi i det hele tatt. Jeg endte opp med å velge ut ifra hjertet, sier hun.

Wenche hadde tidligere søkt om å få bli med på ekspedisjonen flere ganger, og denne gangen ble hun endelig plukket ut. En av de viktigste grunnene til at hun aldri ga opp, er hennes lidenskap for norsk natur.

— Jeg er glad i å være ute, og jeg liker å utfordre meg selv. Jeg tenkte at dette var en fantastisk mulighet til å se mye av Norge.

Kunstner og bioingeniør

I hjemmet hennes på Korsvoll henger flere av Wenches egne malerier, en miks av «pop art-portretter og intuitive prosesser», som hun selv beskriver dem som. Særlig iøynefallende er maleriet «Mohito», som henger på veggen med en gang du kommer inn i spisestua. I limegrønne, rosa og gule toner, inspirert av drinken med samme navn.

— Jeg liker å få ut energiene i meg selv, sier Wenche, som også er tobarnsmor og bioingeniør.

— Jeg er livsnyter og gjør som jeg selv vil. Arbeidstiden som kunstner passer godt med å gå på tur. Jeg synes det er en bra kombinasjon som jeg har klart å få til, sier hun.

— Lavvoen stinket

Tidligere har hun ikke hatt så mange å gå på tur med, men deltakelsen i «71 grader nord» har gitt Wenche nye turvenner.

Hun ble spesielt godt kjent med Trine Alsgaard, søsteren til den mer kjente Thomas, og sammen planlegger de nå en tur til Sydpolen.

Og selv om Wenche syntes det var naturlig å leve så tett innpå fremmede mennesker, hendte det at hun trengte å være for seg selv på turen.

— Jeg fikk behov for å legge meg utenfor lavvoen noen ganger, for det stinket så jævlig der inne.

«Tidenes gave»

I mandagens episode fikk Wenche det hun selv beskriver som «tidenes gave» av Trine. Hun valgte nemlig ut Wenche til å være en av fire deltakere som fikk bo i en snøhule.

— Det var så fint, jeg satt der med tårer i øynene, det var en av mine topp fem turopplevelser.

Denne sesongen har programmet hatt rekordhøye seertall på TVNorge. Wenche tror det blant annet skyldes at de var en skikkelig bra gjeng på tur.

Barna Felise (7) og Niklas (6) synes i hvert fall at det er veldig morsomt å se mamma på tv.

— De synes at jeg er blid, snill og flink. Lars er veldig stolt av meg, og det er barna også, sier Wenche, som oppfordrer alle i nærmiljøet til å stemme på henne som seernes favoritt på TVNorges hjemmesider.

Du kan også sjekke ut Wenches egen kunst på hennes hjemmesider.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse