Hvor foto og maleri møtes

Grefsengutt, geolog og teknolog Frode Gullichsen har hatt sitt virke i bydelen siden han "hoppet av" fra industrien i 2002. Her på jobb i Nydalen.

En karriere i oljebransjen var ikke nok for Frode Gullichsen. I 2002 tok han farvel med næringslivet og kjøpte digital- kamera. Nå stiller han ut på Clodion Art Café på Frogner.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Gullichsen ønsker velkommen til åpning av utstilling 4. oktober kl 18.00, da det vil bli urfremført spesialkomponert musikk av visepoppgruppa "Svevestøv". Utstillingen holdes til 31. oktober.

Grefsen/Kjelsås: - Rebekka Nøkling, som leder vinnenettverket "Mitochondria", fattet interesse for min livshistorie og min kunst, og ba meg om å holde et foredrag for nettverket. Daglig leder på Clodion var til stede, og inviterte meg der og da til å holde utstilling på kafeen, forteller Frode Gullichsen.

- Hun synes måten jeg så naturen på som teknolog og geolog var fascinerende, og nå gleder jeg meg til å stille ut bildene mine, igjen, forteller han.

Gullichsen jobber mye med vann som motiv, både i flytende og frossen form. Han har jobbet med utsmykning, profileringsarbeider såvel som illustrasjoner.

- Jeg bruker min kompetanse som geolog ved å ta utgangspunkt i et lite utsnitt og analysere dette videre. Utsnittet danner fundamentet for arbeidet med fotografiet, forklarer Gullichsen, som jobber både med mer tradisjonell foto, lerret og tekstil.

Gullichsen kombinerer fotografiske og digitale teknikker, og henter inspirasjon både fra fotografiets og maleriets verden.

- Min nye karriere som kunstner gir meg livskvaliteten jeg savnet som leder og headhunter i næringslivet, og jeg elsker det jeg nå holder på med, sier den "selvlærte" kunstneren.

Mange i bydelen har blitt kjent med Gullichsen etter utstillinger på blant annet Frysja 33 og Gardenia Galleri. Han har atelier i Kjelsåsveien 114, og nå skal han ha utstilling av sin fotokunst, PixelART, i Clodion Art Café. Utstillingen viser lerret- og tekstiltrykk, med motiv og former som ofte tar utgangspunkt i detaljer i naturen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse