ANNONSE
Annonse

I dag ble den olympiske fakkelen tent på Bakkehaugen Barnehage

Fakkelen er tent og barna venter i spenning.

Vinter-OL ble først arrangert i Chamonix, Frankrike, 1924, på Lillehammer i 1994, og nå på Bakkehaugen Barnehage i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2010 kl 16:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BAKKEHAUGEN:

— Vi skal først ha en liten snøstafett for barna. Så har vi en slalomkonkurranse for de litt eldre og snøballkast for de små, forteller Terje Engesveen, daglig leder i barnehagen.

Det er første gang Bakkehaugen barnehage holder vinter-OL, og de ansatte vil ha dette som en tradisjon i årene som kommer.

— En skal ikke se bort i fra en liten sommer-OL i juni heller, sier Engesveen.

Barna har fått på seg termodresser og refleksvester, og er nå delt inn i to aldersgrupper, ”Dinosaurene” og ”Bamsene”. De er klare som egg.

— Barnehagen er jo en friluftsbarnehage, så det er viktig for oss som jobber her å få barna ut i naturen, gå på ski og på turer. Vi har jo vår egen lavo i Maridalen også, sier Engesveen.

Fart og flammer

Det lyder i en megafon at vinterlekene har fått klarskudd og at det snart skal tennes en flamme. Da rynker flere av barna på nesen.

— Skal du brenne barna?

— Nei, vi skal grille pølser!

Det er en kjølig dag, men det setter ikke et hinder for barna i Bakkehaugen Barnehage. De har fort fått skiene på, eller sittende i akebrett, mens noen kaster snøballer i bøtter. Lille Emilie har fått de rosa skiene på bena og er nå klar for en gøyal tur i bakken.

— Jeg synes det å kjøre i bakker er best, og så er jo det best å vinne da, forteller hun.

— Etterpå blir det pølsefest og medaljeutdeling. Det skal være en gullmedalje til alle, for her er alle vinnere, gjerne med en sjokolade inni, avslutter Engesveen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse