I dag ble den olympiske fakkelen tent på Bakkehaugen Barnehage

I dag ble den olympiske fakkelen tent på Bakkehaugen Barnehage

Fakkelen er tent og barna venter i spenning.

Vinter-OL ble først arrangert i Chamonix, Frankrike, 1924, på Lillehammer i 1994, og nå på Bakkehaugen Barnehage i Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.02.2010 kl 16:05

BAKKEHAUGEN:

— Vi skal først ha en liten snøstafett for barna. Så har vi en slalomkonkurranse for de litt eldre og snøballkast for de små, forteller Terje Engesveen, daglig leder i barnehagen.

Det er første gang Bakkehaugen barnehage holder vinter-OL, og de ansatte vil ha dette som en tradisjon i årene som kommer.

— En skal ikke se bort i fra en liten sommer-OL i juni heller, sier Engesveen.

Barna har fått på seg termodresser og refleksvester, og er nå delt inn i to aldersgrupper, ”Dinosaurene” og ”Bamsene”. De er klare som egg.

— Barnehagen er jo en friluftsbarnehage, så det er viktig for oss som jobber her å få barna ut i naturen, gå på ski og på turer. Vi har jo vår egen lavo i Maridalen også, sier Engesveen.

Fart og flammer

Det lyder i en megafon at vinterlekene har fått klarskudd og at det snart skal tennes en flamme. Da rynker flere av barna på nesen.

— Skal du brenne barna?

— Nei, vi skal grille pølser!

Det er en kjølig dag, men det setter ikke et hinder for barna i Bakkehaugen Barnehage. De har fort fått skiene på, eller sittende i akebrett, mens noen kaster snøballer i bøtter. Lille Emilie har fått de rosa skiene på bena og er nå klar for en gøyal tur i bakken.

— Jeg synes det å kjøre i bakker er best, og så er jo det best å vinne da, forteller hun.

— Etterpå blir det pølsefest og medaljeutdeling. Det skal være en gullmedalje til alle, for her er alle vinnere, gjerne med en sjokolade inni, avslutter Engesveen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse