Klart for festival på Amatøren: I kveld braker det løs

22. og 23. august braker det løs i Sogn Studentby.

14 band, to DJ's og et improkollektiv inntar Amatøren i kveld for å feire sommerens siste helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2008 kl 13:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SOGN: Det blir alt fra støy, via hiphop og indiepop, til frijazz og metall. Felles for alle artister er at alle på Amatøren digger dem, og synes at mange flere burde bli kjent med dem. Her er alle velkomne, og alle får studentpris.

Festivalen er i år delt opp i to forskjellige dager.

Med et smell

Fredag åpnes det med et smell og en del mer bråk, når fire band i sjangerne støy/hardcore/metal står på scenen. Blant dem er Maranata, nekro-støy-kollektivet som akkurat har sluppet en EP på Ambolthue Records, og Next Life som kombinerer metall og dataspillmusikk med en blendende videoshow .

Generalmajor TyldenToft (Andreas Tylden og Sten Ove Toft) avslutter kvelden med et DJ-sett.

10 band på scenen

Lørdag er den store festivaldagen med 10 band på to scener. På utescenen blir det (semi)akustiske godbiter av blant annet den talenterte singer-songwriter Therese Aune og Outmen (SE) som spiller nydelige poplåter med en twist.

Inne fremfører The Holy Tongue sine mørke beretninger fra dødenes verden, Alpine those myriads? spiller intrikat (anti)pop og Koppen får alle som har føtter til å danse på sin unike blanding av Japan, hiphop, banjofolk, elektronika og cartoons.

Etter dette er det DJ Sissyfus som står for hardcore folkclubbing til langt ut på natten.

I tillegg til alt dette spiller frijazzkollektivet Sønner av Thors Vrede improkonserter nede i kjelleren, og kunstneren Heidi Bråthen dekorerer festivalområdet med diverse oppsetninger.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse