I morgen braker det løs

Hilde Høie og Eli Storbekken med manus til Svartedauen. Foto: Elisabeth Wang

Lurer du på hvorfor ikke Maridalsspillet "Svartedauen" settes opp på nøyaktig samme tidspunkt hvert år? De venter på fullmånen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Leder av Maridalsspillet Stine Frøystadvåg sammen med Sissel Sypriansen.

Se bildet større

Hilde Høie og Eli Storbekken med manus til Svartedauen. Foto: Elisabeth Wang

Maridalen: - Det er blitt en tradisjon dette med legge Maridalsspillet til fullmåne i august. Og flott er det for publikum å oppleve, forteller leder av spillet, Stine Frøystadvåg.

Gjennom musikken

Ved kirkeruinene i Maridalen er flere av skuespillerne møtt frem til øvelse. Og litt bak, ved sceneområdet, sitter to av aktørene Maridalsspillet ikke kunne klart seg uten.

- Jeg er folkemusiker og har vært musikalsk ansvarlig for Maridalsspillet de fire siste årene. Det er utrolig utfordring å få lov til å jobbe med dette stykket og få lov til å markere både de poetiske og de dramatiske lydkulissene. I år har jeg i tillegg fått med meg en fantastisk musiker ved navn Jørn Simenstad, som skal spille både lur, bukkehorn og fløyte. Og Markakoret er også med, sier Eli Storbekken.

Flere forandringer har blitt gjort for å overgå sist sesong. Sceneområdet er tredoblet, mer av selve spillet får plass inne i ruinene og publikum har fått bedre utsikt fra sine plasser.

- Vi streber stadig etter å gjøre forestillingen enda litt bedre og vi føler at vi er inne på rett spor. Ønsket er å gjøre Maridalsspillet enda mer tilknyttet dalen og folkene som bor her, forteller presseansvarlig og "Knekt" i Maridalsspillet, Ivar Christiansen.

Til kamp

Ved Eli Storbekkens side sitter kvinnen som gjør Maridalsspillet enda mer dramatisk. Det er igrunnen også takket være henne at kampscenene spilles mer enn èn forestilling.

- Slåssing, scenekamp og kraft er min spesialitet. Det hadde nemlig ikke vært så spennende hvis de skulle slåss på ordentlig og alt var ferdig på et halvt minutt, når en lå nede. Da hadde det heller ikke blitt noen andre og tredje forestilling, smiler Hilde Høie.

Det er hennes andre år med Maridalsspillet og mottoet til den unge aktøren er klart: - Safety first.

Altmulig-kvinnen

Oppe ved skuespillerne sitter et av menneskene som gjør at det hele går rundt. Sissel Sypriansen ble med på forespørsel fra Stine Frøystadvåg og i fem år har hun vært et unnværlig medlem av Maridalsspillet.

- Jeg er veldig takknemlig for at folk setter pris på det jeg gjør, men jeg trives jo så godt med dette også. Igrunnen gjør jeg det meste, litt forefallende arbeid. Jeg koker kaffe, holder orden og samler inn billetter. Det eneste jeg ikke har noe ønske om er å stå på scenen, det får noen andre ta seg av, humrer Sypriansen.

Maridalsspillet "Svartedauen" er en triologi skrevet av Carl Fr. Engelstad. I morgen er det det premiere på stykket som spilles hele helgen og godt ut i neste uke. Og merk: Tirsdag 28. klokken 21.00 er det fullmåneforestilling.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse