ANNONSE
Annonse

Rap-festival fredag

- Ikke bare damer, biler og penger

Gatas Parlament digger dem!

Disse fire guttene vil bekjempe hip hop-fordommer. I morgen er det festival på Trikkehallen, med blant andre Gatas Parlament.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2010 kl 10:21

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: "4 elements in K-Town" heter festivalen der unge hip hop-talenter fra hele Oslo, samt rutinerte Gatas Parlament, står på scenen i Trikkehallen.

Hip hop i rocka bydel

– K-Town er jo Kjelsås. For oss er det helt selvfølgelig med en hip hop-festival her. Men dessverre er det ikke så mye kultur for det. Nordre Aker er en mer rocka bydel, sier Axel M. Olsen (13), som selv rapper under navnet "Axelikos".

LES OGSÅ: Axelikos: - Ikke "love" fra alle kanter

Ideen til å ha et rent hip hop-arrangement på Trikkehallen fikk Axelikos sammen med rapperen Ruben "Ynos" Wang Jensen (17). I arrangementskomiteen sitter også Kristian Vikenes (14) og Henrik Brodin Lien (14). Siden februar har de planlagt konserten, og fått 33.000 kroner i støtte fra Ungdomsrådet.

– Vi vil vise fram hip hop'ens fire elementer; breakdance, rap, dj og graffiti. Hip hop er en kultur, og det er det ikke alle som vet. Vi håper å kunne bekjempe fordommene mot hip hop. Hip hop er ikke bare "gangstershit-rap" om dop, damer biler og penger. Det har blitt sånn fordi det er det som er mest tilgjengelig, sier Axelikos.

Om liv og livssyn

Med festivalen håper de å vise fram det fine med hip hop-kulturen.

– Den er også snill. Selv rapper vi om livet, oppvekst og livssyn, sier Ynos.

– Hvis folk er nysgjerrige på hva de fire elementene innen hip hop er, håper vi at de kommer på fredag. Man trenger ikke være hip hop- eller rap-fan for å synes dette er bra, sier Kristian.

Festival: "4 Elements in K-Town", Trikkehallen på Kjelsås, fredag 21. mai fra kl. 17. Ta trikk nummer 12 til Kjelsås.

Gatas digger det!

Det er altfor lite kulturtilbud til folk under 20 år i Oslo, mener Don Martin i Gatas Parlament.

– Skammelig lite. Så det er ekstra kult når noen tar grep om det selv og kliner til med et så kult opplegg, sier Martin «Don Martin» Raknerud, som utgjør én tredel av rap-trioen Gatas Parlament.

Han skryter av intensjonen til de fire guttene bak konserten.

– Jeg synes det alltid er bedre å gjøre noe bra enn å klage på hva andre gjør. Så det er klart at hvis man er uenig i deler av den retningen noe av hiphop har tatt, er det eneste fornuftige man kan gjøre å lage fetere ting selv, trekke fram det man synes er bra og prøve å dra ting i en positiv retning. Sånne ildsjeler som dette er det som har bygd hiphop, og som kommer til å holde kulturen i live, sier Don Martin.

Han gleder seg stort til å gå på scenen på Kjelsås, et sted han har et godt forhold til.

– Jeg har vært mye på Kjelsås og Årvoll hele oppveksten. Jeg var i rapgruppe med en fra Kjelsås da jeg var 14 år, og i crew med flere der oppe. Dessuten har jeg vært mye bak Kjelsås skole og på den gamle lovligveggen litt lenger nede. Bare i går var jeg på grillfest rett ovenfor 7–11 på Kjelsås, sier Don Martin.

 Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse