– Ikke bare gode løpere

Arrangementet har fått navnet sitt med rette.

Henry Rono, Ingrid Kristiansen og Suanne Wigene har alle deltatt. Men for arrangørene av "Sognsvann Rundt Medsols" er "folk flest" viktigst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2008 kl 10:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

55 løpere stilte opp på Årets første "Sognsvann Rundt Medsols".

SOGNSVANN: Heming Leira og en treningskamerat var på treningstur da de kom til å tenke på at "jommen burde det ikke være et løp rundt Sognsvann."

Så de bestemte seg for å gjøre noe med det, og onsdag 26. mars var det kickoff for "Sognsvann Rundt Medsols" for åttende året på rad.

Ikke gull, sølv og bronse

Dette er løpet uten startnummere, hvor du selv kan velge hvor mange runder du vil løpe – eller gå. Premiene blir trukket blant alle deltakerne; gull sølv og bronse er ukjente begreper.

– 9.mai 2001 satte vi igang uten å annonsere det i forkant, det kom tre deltakere. Sakte kom det flere til før det eksploderte og utpå høsten var det for første gang over 100 deltakere, sier arrangør Heming Leira.

De siste årene har de hatt med rundt 4000 løpere i løpet av sesongen. Løpene blir holdt hver onsdag, til og med den siste onsdagen i oktober.

Ruglete forhold

55 løpere stilte i onsdagens løp. På tross av litt snø, er Leira godt fornøyd med gjennomføringen.

– Det var litt ruglete forhold, så det var ikke så lett å løpe så fort, men allikevel hadde vi noen gode tider, sier han.

Bjarne Hanstad løp tre runder på 34:58, mens Håvard Hildeskår (16) løp en runde på 16:20:23.

Det er flest løpere fra nærområdene som deltar i Sognsvann Rundt Medsols, med deltakere fra blant annet Koll, Heming og Lyn.

– Men vi har også en gjeng fra Buskerud, og også noen fra Romerike og Høvik, sier Leira.

Ukommersielt

– Dette skal være et lavterskel tilbud. Selv om vi har med mange gode løpere, er det viktigste folk flest. Ofte sitter det litt langt inne å melde seg på en konkurranse. Folk er litt skeptiske til å løpe på tid, sier Leira.

– Vi håper å få med deltakere som er litt dårligere, og som gjerne løper på over tyve minutter.

Løperne kan melde seg på enten via internett, eller på stedet. De vil deretter få en brikke til å feste rundt foten, som registrerer tiden deres, som senere vil komme opp på løperens egen side på nettet. Deltakeravgiften er på 40 kroner per gang, eller løperne kan betale 495 kroner for en brikke som holder i flere sesonger.

Arrangementet er helt ukommersielt, og alle avgiftene skal komme løperne til gode.

Leira har hentet inn statistikk fra Yr.no som viser at onsdag ettermiddag er den dagen i uken det er minst nedbør mellom klokken 18.00 og klokken 19.00. Han er optimistisk til forholdene fremover.

– Nå jager vi rekorden med 25 strake onsdager på rad uten nedbør. Får vi ikke nedbør før onsdag, blir dette 24. onsdag på rad uten nedbør, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse