- Ikke bare nye rockeband!

Kult: Bandet Pyroclasm under et tidligere UKM-arrangement i bydelen.

31. januar er det påmeldingsfrist for bidrag til årets UKM i Nordre Aker bydel. Magnus Ottesen ved Trikkehallen ønsker bredde i arrangementet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.01.2008 kl 11:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Vakkert: Jenny Blom som gikk videre fra Nordre Aker med dans i fjor. Foto: Trikkehallen

Kjelsås: Bydelens kulturmønstring for ungdom finner sted på Trikkehallen den 9. februar. Så har du noe du vil vise frem, enten alene - eller sammen med andre? Det kan være alt fra dikt, foto, film, dans til musikk, sang, teater og lignende. Med andre ord kunstlige utførelser av alle slag.

Ulike musikksjangre

– Vi jobber aktivt med å øke bredden i arrangementet og få med aktører som representerer ulike typer musikksjangre. UKM handler på langt nær kun om å sette lys på nye rockeband og hip-hop-grupper, selv om mye av fokuset de iste årene har vært på disse, opplyser Ottesen.

Ungdommens kulturmønstring er årets store kulturbegivenhet for ungdom i alderen 13-20 år og er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge. Gjennom små og store festivaler, (kulturmønstringer) har man en enestående mulighet til å vise frem det man driver med og til å treffe likesinnede.

– Foreløpig er det noe sånt som fem sceneinnslag, en utstilling og en video som er påmeldte, men det vi ofte ser er at mange venter til de siste dagene med å melde seg på. Vi håper jo utvilsomt på det dobbelte i antall påmeldte, sier Ottesen.

Deles opp

Så enten du sampler på beats og loops, danser halling, skjærer store treskulpturer med motorsag, spiller klassisk piano eller lager 3-D animasjoner på PC står mulighetene i kø i årets UKM. I de fleste kommuner kan man delta fra man er 10 år, men på landsmønstringen og på mange fylkesmønstringer er aldersgrensen 13 år.

UKM er delt inn i tre nivåer; kommunemønstring, fylkesmønstring og landsmønstring. I Oslo sendes kvalifiserte deltagere fra de 15 lokale UKM i bydelen videre til UKM på Sentrum Scene 30. mars.

Herfra blir det fra hvert fylke sendt ca. 25 deltagere til landsmønstringen, som vanligvis arrangeres i Trondheim.

Ingen konkurranse

UKM er ingen konkurranse. Juryenes utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltagerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre steder .

Lyst til å melde deg på? Gå inn på www.trikkehallen.no og klikk deg videre til påmelding UKM. Man kan også ta kontakt med Magnus Ottesen: magnus@trikkehallen.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse