ANNONSE
Annonse

Norsk Teknisk Museum

Ikke fy, fy - bare rør

Max Nilsen med fjernstyrt El-båt på jakt etter årsaken til klimaforandringene.

Nysgjerrigper, nerd eller bare leken? Ung, gammel eller bare i beit for spennende opplevelser. Ta da strake turen til Norsk Teknisk Museum.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2009 kl 10:11

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FRYSJA: Ikke rør! Ikke gjør ditt og ikke gjør datt! Har du hørt eller leksa opp leksa før? Glem det og ta turen til Frysja. Her ligger det et eldorado for barn i alder fra gangbar til 90+.

Trolsk

På Norsk Teknisk Museum finner du det meste. Og utstillingene skifter, og temaene spenner over et stort register. Gjerne kombinasjoner der det nyttige spleises med moro.

- Det er litt rart inne her med vann over alt. Ikke skummelt, mer nesten spennende, sier Max Nilsen og styrer El-båten bortover den mørke vannflata.

Han har tatt turen fra Ammerud sammen med bestefar Bjørn Nielsen.

- Det var litt dårlig vær i dag og da er det fint å dra hit. vi var her en tur i fjor sommer også, sier bestefar som synes den spennende utstillingen Klima X nesten er trolsk.

Utstillingen der du får føle klimaendringene på kroppen. Hvordan teknologiutviklingen bærer i seg årsakene til klimautfordringene, men også hvordan den kan bidra til løsningene.

KapprorDaniel Kristiansen kappror med skjelettet

Bare rør

Nesten over alt blir du oppfordret til å røre, trykke og prøve.

- Styggmor, og så mye rart det er her, sier en undrende Daniel Kristiansen og kappror med et skjelett som hermer alle hans bevegelser.

- Bomma, traff og bomma, men tror det gikk ganske bra, sier Thea Kjønstad Johnsen, etter å ha testet reaksjonsevnen på et apparat kjent fra TV.

Hun kommer fra Trondheim og er på ferie sammen med av familien.

- Rene puslespillet dette, bra det bare er ei dukke, ler Maria Synnøve Koløen med levra i den ene hånden og hjertet i den andre.

- Ikke visste jeg at det er slik vi ser ut inni, sier Trond Markus Gravdal.

De er begge på ferie i Oslo og syntes det var stas å tilbringe en dag på museet. De kommer fra Fitjar på Stord. Den frodige øya ytterst i Hardangerfjorden.

Har du spesielle interesser finner du ganske så sikkert noe om det i dette huset med alt det rare i. Om bamsen din er syk er det eget sykehus for ham, og er du musikkfrik har det akkurat åpnet en ny utstilling der du kan høre spilledåser, se en av de første "Moogsyntene" som kom hit til landet, eller rett og slett ta en tur i studio.

Rask reaksjonThea Kjønstad Johnsen tester reaksonsevnen på de blinkende lysene

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse