Ikke gå glipp av én million kroner

Nordre Aker Musikk og kulturutvalg var en av mange frivillighetsmiddelmottakere i 2016. De fikk blant annet 25.000 kroner til å arrangere julekonserter. Her fra konserten i Nordberg kirke. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det nærmer seg søknadsfrist for årets frivillighetsmidler. Bydelen vil ha inn flere kandidater, sier Kjetil Wevling i kulturenheten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.01.2017 kl 08:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: – Bydelsutvalget vedtok enstemmig å avsette hele én million kroner i støtte til frivillig aktivitet for 2017. Dette er midler som kan utløse en stor mengde flotte tiltak og aktiviteter som kommer lokalbefolkningen til gode, sier kultur- og nærmiljøkonsultent i Nordre Aker, Kjetil Wevling.

Det gis støtte til arrangement, tiltak og prosjekter innen kategoriene frivillig kulturliv, idrett og friluftsliv, nærmiljø samt helse og velferd.

Søknadsfristen er 15. januar 2017, og søknader må sendes inn elektronisk via Oslo kommunes nettsider.

Se bildet større

Kjetil Wevling i kulturenheten, Bydel Nordre Aker. FOTO: TRIKKEHALLEN/BYDEL NORDRE AKER

– Vi har fått inn en god del søknader, men vil gjerne ha mange, mange flere. Så har du idé til et godt tiltak i frivillig regi som du trenger penger for å gjennomføre, så er det bare å søke! oppfordrer Wevling.

Disse fikk i 2016

Organisasjoner, institusjoner, bydelens virksomheter, ad-hoc grupperinger og enkeltpersoner kan søke. Søkeren må ha sin hovedvekt av medlemmer og/eller virksomhet i Bydel Nordre Aker.

I fjor fikk bydelen inn totalt 73 søknader om frivillighetsmider, noe som var tre flere enn i 2015. Samlet søknadssum var på 6.182.559 kroner.

Se bildet større

Kornelius Kriszat-Løvfald vant på Natt-O-toget under Trollnatta 2016. IL Koll fikk 13.000 kroner til dette og andre arrangementer fra frivillighetsmidlene i fjor. FOTO: IL KOLL

Blant mottakerne av frivillighetsmidler i 2016 var Nordre Aker musikk- og kulturutvalgs talentpris som ble delt ut på konserten 27. november, Frysjastock og Tilt- kortfilmfestival på Trikkehallen, Kjelsås IL til sandbanene på Myrerjordet, og Koll IL til Trollnatta og Kolljakta.

Andre mottakere var Tåsen skolekorps, Disen Strings og strykeorkestrene på Grefsen skole, Disen, Nordberg og Kjelsås skoler, Marienlyst og Ullevål skoleorkester, Kultursløyfa på Ullevål, Ungdomsrådet, Heilo Vel og Solemskogen Velforening.

Se alle mottakerne av Frivillighetsmidler i 2016 her!

Frivillighetsmiddelsøknadene behandles av lokalolitikerne etter fristens utløp, og vedtas til slutt av bydelsutvalget.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse