– Ikke glem adventstiden

Julekuler og lys i gammel stil.

Altfor mange hopper rett over i julemodus og glemmer at advent er tid for å stresse ned, mener blomstersøstrene Elisabeth og Ragnhild på Damplass.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Advent er tid for ettertanke, mener søstrane på Damplass.

Se bildet større

Søstrene Elisabeth Golinelli (t.v.) og Ragnhild S. Lauritsen varmer opp til søndag, og tenner det første lyset i adventsstaken. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

DAMPLASS: Den lille blomsterbutikken på Damplass i Ullevål Hageby ble overtatt av blomsterdekoratørene, søstrene Elisabeth Golinelli og Ragnhild S. Lauritsen for to år siden. Siden den tid har de to lagt sin personlige "touch" på Damplass Blomster.

– Sakte men sikkert har vi forandret stilen. Vi er inspirert av gammel nostalgi, sier Ragnhild.

– Gamle ting med sjarm og sjel. Vi vil skape stemninger og inspirere, legger søsteren til.

– Det jo litt i tiden, men vi har alltid likt det, sier Ragnhild, og forteller at alt i lokalet, ikke bare blomstene, er til salgs.

– Kommer noen og vil ha en kommode eller et skap, ja så selger vi det også, sier hun.

Ventetiden

Men i motsetning til mange andre butikker, som har vært julerøde siden oktober, er det ikke mye rødt å se når man kommer innenfor dørene til Damplass Blomster. Der har det nemlig vært lilla siden midten av november.

– Mange glemmer ventetiden som advent tross alt er, sier Elisabeth.

– I adventstiden skal man ta seg bedre tid, og ikke stresse, sier Ragnhild, og legger til at det er nå man har tid til å komme i stemning, før julen starter for alvor.

– Start med adventsstaken

– Som du ser går det forskjellige lillatoner, fra de helt lyse nyansene, til mørke. Sammen med grønt er det veldig fint, sier Elisabeth. - Hortensia, forskjellige typer bær, roser, mose, vintergrønt, tillartsia..

Ragnhild og Elisabeth viser frem buketter og oppsatser som kan pynte opp hvert et rom i adventsfarger.

– Vi jobber med naturmaterialer, her finner du ikke noe plastikk, sier Elisabeth.

I en hylle står glass dekorert med blader og mose, som gjerne kan tørke og forbli dekorativt, vaser, potter og små engler signert keramiker Maria Øverby.

Men hvor skal en starte?

– Start gjerne med adventsstaken. Mange har en adventsstake de har brukt i mange år. Kanskje er det på tide å tenke nytt? Den kan kombineres med fin dekorasjon, sier Elisabeth.

– Ja, og er du veldig glad i den adventsstaken du har, men likevel vil ha litt forandring, kan den tas med hit, så dekorerer vi den gjerne! sier Ragnhild.

– Og er du kreativ, har vi tips til hvordan du kan lage pynten selv. Vi vil med kreasjonene våre inspirere folk til å komme i riktig stemning, smiler Elisabeth.

Midt i blinken

At søstrene skulle havne akkurat på Damplass, var ingen selvfølgelighet.

– Det var litt tilfeldig. Etter 20 år i yrket ville vi gjerne starte for oss selv. Vi var heldige og fikk overta denne butikken, sier Ragnhild.

– Og vi kunne nesten ikke fått et bedre sted. Omgivelsene er veldig fine, supplerer Elisabeth.

Nå gleder de seg til julegrana tennes på Damplass søndag. Da åpner damene, i likhet med de andre butikkene på plassen, dørene, tenner det første adventslyset, og serverer pepperkaker og en god dose adventsstemning.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse