- Ikke "love" fra alle kanter

Axel Olsen alias Axelikos FOTO: Foto: Elisabeth C. Wang

Rapper Axel Olsen (13), alias Axelikos, er ikke redd for å skille seg ut. Nå er han aktuell med ny mixtape under den fengende tittelen "Ark, Glitter & Lim".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2010 kl 15:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: – Jeg går under artistnavnet Axelikos som betyr lille Axel på gresk og jeg har egentlig likt musikk hele livet. Rapping er snakking på beat og det er det jeg liker aller best, sier Axel.

– Niceboy-uttrykk

Han går på Engebråten skole og er populær blant klassekameratene. Men på spørsmål om rapperen også er populær blant det motsatte kjønn blir han plutselig litt beskjeden.

– Det er jo litt interessant for noen, men det er ikke love fra alle kanter, for å si det sånn, smiler han.

Axel sier selv han holder seg unna banning i tekstene sine, og at han har litt niceboy-uttrykk. Drømmen er en dag å jobbe med nettopp ungdom og musikk.

– Det er ikke sånn at jeg vil bli kjendis, liksom. Rappingen er noe jeg gjør fordi jeg synes det gøy og jeg tror det er viktig å holde på med noe som man virkelig liker. Det var skikkelig dig da jeg fikk meg hjemmestudio, da fikk jeg en del nye muligheter, sier han tydelig fornøyd.

Identitet

Tekstene hans handler i hovedsak om identitet og meninger. Det mener han selv er to viktig ting som gjerne kan stå i fokus.

– Jeg har flytta en del, men det har gått veldig greit. Man må være åpen når man kommer til nye steder, og det tror jeg jeg er.

Selv liker han å søke etter mer ukjente rappere på nettet, mye undergrunnsmusikk, som han selv kaller.

– Grupper som Carpe Diem og Erik & Kriss er helt greit det, men det er liksom ikke mer heller. Jeg vil ut til folket jeg, med noe som er nytt og litt spennende. Jeg vil skille meg ut fra det som er helt mainstream, sier han.

– Må tåle litt

Med hjemmestudio vegg i vegg med familiens stue er han i tillegg glad for at faren synes det han driver med er kult.

– Jeg tror de synes det er greit og det er jeg glad for. Det blir jo en del lyd så de må tåle litt, smiler han.

For "Ark, Glitter & Lim" se: http://www.zshare.net/download/72810320372b6b9e/

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse