Ildsjelene satte besøksrekord på senteret

Årets ildsjeler 2016 lagde fest på Kuben 62+: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Da de hadde dekket på til 90 personer torsdag kveld, tenkte de det fikk holde. Fredag formiddag møtte 171 personer opp for å feire fjorårets ildsjeler i Nordre Aker, og bli kjent med Kuben 62+.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.06.2017 kl 12:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: – Har du fått det med deg? Det er 171 personer tilstede, sier Kirsten Hansson, én av fire frivillige ved Kuben 62+ (tidligere Grefsen-Kjelsås seniorsenter) i Kjelsåsveien 116.

Sammen med Odd Paulsen, Gro Almgren og Marit Gundersen ble hun i desember tildelt prisen for Årets Ildsjeler 2016 i Nordre Aker under julekonserten i Grefsen kirke. Prisen ble delt ut av Nordre Aker Budstikke, i samarbeid med Storo Storsenter.

Det var avisens lesere som stemte frem vinnerne, og senterdirektør Unni Merethe Aasgaard fra Storo overrakte prispengene på 10.000 kroner.

LES OM UTDELINGEN: Her er årets ildsjeler, nå skal de lage enda mer moro

Det skal rives og bygges nytt i Kjelsåsveien 114-116: Nå er det klart hvor Kuben 62+ og legesenteret flytter i byggeperioden. Se hvor, her!

Lagde fest for pengene

Gro, Marit, Kirsten og Odd var nominert for sin utrettelige innsats som frivillige på seniorsenteret.

Se bildet større

Pengepremien fra Årets Ildsjel-utdeling, fra Nordre Aker Budstikke og Storo Storsenter, ble brukt på å få flere til å oppdage møtestedet i Kjelsåsveien.

– Ofte kommer de hit klokken åtte om morgenen, og drar ikke hjem før etter ti om kvelden, forteller senterets leder Roy Ove Lyngstad.

Så da ildsjelene fikk en sjekk verdt 10.000 kroner bestemte de naturlignok at dette skulle komme brukerne av Kuben 62+ til gode, og alle andre seniorer som kanskje ikke er der til daglig.

Pengene gikk til en kjempefest, der alle senterets brukere ble bedt om å ta med seg minst én venn som ikke hadde vært der før.

Fullt hus

Se bildet større

Fullt hus! Og enda var det flere. 171 mennesker satt til bords. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og det fungerte tydligevis.

– Dette ble mye større enn vi hadde trodd! sier Odd og ser seg rundt i en smekkfullt lokale.

Både datarommet, gangen og et annet ekstrarom måtte i all hast dekkes opp da det strømmet inn med mennesker fredag formiddag.

– Vi dekket på til 90 i går, og tenkte at det nok var i meste laget, sier Kirsten.

Fasiten ble altså 171 mennesker til bords, som fikk servert middag, kaker, drikke, taler og musikalsk underholdning.

– Det er mange ukjente ansikter her, så det har tydligvis fungert, sier Marit.

– Hva sier dette om behovet for en slik møteplass?

– Det er jo bare å se seg rundt. Behovet er definitivt stort, svarer Gro.

– Målet var å få ut dem som ellers sitter hjemme, og som kanskje ikke tør å gå hit. Nå håper jeg bare de kommer tilbake, sier Odd.

– Det er nok mange som er redde for å komme hit første gang. Terskelen kan virke høy. Men har man først vært her én gang, er det lettere å komme tilbake, sier Marit.

Mindre senior, mer treffsted

Se bildet større

Leder Roy Ove Lyngstad og Kuben 62+ fikk 5000 kroner i gave fra den lokale Civitan-klubben, overrakt av Toril Jensen.

171 mennesker på ett arrangement, det er ny rekord for Kuben 62+, bekrefter daglig leder Roy Ove Lyngstad, og sier de har gjort flere endringer for å få flere til å komme, også til vanlig.

– Vi endret navnet fra seniorsenter til Kuben 62+ for å fjerne det kjedelige stempelet. Og etter at vi også begynte med datakurs og utvidet treningstilbud har det kommer flere menn. Nå er kjønnsbalansen mye jevnere enn før, sier han.

Og planene om flere aktiviteter er underveis. Både ølbryggekurs, og eget spillrom, med dartvegg og spillkonsoller, er under planlegging.

Han er imidelrtid spent på omgfanget av tilbudet når senteret må flytte til midlertidlige lokaler neste år, mens det bygges nytt i Kjelsåsveien 114-116.

Nå er det klart hvor Kuben 62+ flytter i byggeperioden. Se hvor, her!

Se bildet større

Ildsjelprisvinner Odd Paulsen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Stolt styreleder

– Jeg er stolt og glad på senterets vegne for at disse fire har blitt hedret, og det er velfortjent. Men det er mange som gjør en stor innsats her, og flere som også kunne fått prisen, sier styreleder Bjørn Erling Christiansen.

Mens det er ansatt 2,5 årsverk på Kuben 62+, er omlag 50 frivillige med i driften. Senteret drives av Norske Kvinners Sanitetsforening.

– Vi er helt avhengige av de frivillige, og de gjør en fantastisk jobb, sier dalgig leder Lyngstad.

Og ildsjelprisvinner Odd har en klar oppfordring til seniorene i området:

– Kom og bli med, se alt det fine som skjer her!

Se bildet større

Musikalske innslag ble det tid til. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP


LES OGSÅ: To spreke menn fra Kjelsås

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse