ANNONSE
Annonse

Ingebjørg Bratland med perfekt festivalåpning

Ingebjørg Bratland åpnet OverOslo 2016. Foto: Odd Inge Rand

Ettermiddagssol, sommerfrisk melankoli og en silkerøst fra himmelen ble resepten da Ingebjørg Bratland (26) åpnet Over Oslo 2016.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2016 kl 23:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Terningkast: 5

GREFSENKOLLEN: Hun er kanskje den mest joviale soloartisten vi har her til lands som er under 30, og hennes brede appell har ført til at hun i løpet av sommeren pryder både OverOslo- og Øyafestivalen-plakaten.

En nytelse

Begge steder vil hun nok vinne frem med låter fra ”Berre meg” og ”Månesinn” fra henholdsvis 2014 og 2015. Og enten hun gjør helt egne ting, eller gjør sine norske versjoner av internasjonale kjenninger, er Ingebjørg Bratland en nytelse å høre på.

Hennes versjoner av Bette Midlers ”På avstand” (originalt ”From A Distance”) og Jeff Buckleys ”Nåde” (originalt ”Grace”) er nærmest rørende lytting, før hun går i gang med sine helt egne ”Ingen som du” og ”Oslonatta” i Grefsenkollen like etterpå.

Sommerfrisk melankoli og en silkerøst - Ingebjørg Bratland. Foto: Odd Inge Rand

LES OGSÅ: Vi møtte Ingebjørg Bratland før fesivalen: – Har åpningsreplikken klar til Tom Jones

Neddempet

Med neddempet komp og vokalen langt fremme er det ingen tvil om at Ingebjørgs stemmekapasitet er like bra fra scenen som den er i studio. Bandet forøvrig med godt kjente musikanter som blant andre Øyvind Blomstrøm (gitar), Pål Hausken (trommer), Kjetil Steensnæs (gitar) og Øystein Moen (tangenter) fargelegger med stø hånd, og løfter liveuttrykket slik at det ligger som silke i øregangen.

Ingebjørg Bratland med band på OverOslo 2016. Foto: Odd Inge Rand

Etter 45 strålende minutter avsluttet hun den overbevisende ettermiddagsøkten sin med "Fordi eg elskar deg”. Da var det faktisk helt innafor å få rusk i øyet. Og selvfølgelig Elsker vi deg vi også, Ingebjørg.

FLERE ANMELDELSER FRA TIRSDAG:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse