Innsatsprisen til Roy Jensen

Prisvinner: Ordfører Per Ditlev-Simonsen delte ut årets Innsatspris til Roy Jensen; skulpturen "Rådyr" av Skule Waksvik. Foto: Geir Jensen

Roy Jensen, treneren av IPU-gruppa i Kjelsås IL, fikk i år den gjeve prisen for sin mangeårige innsats for funksjonshemmede. Jensen er primus motor for også andre fritidstilbud, som diskotek på Frysja 33, til denne gruppen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2005 kl 12:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: Men en stor blomsterbukett i den ene armen og skulpturen "Rådyr" av Skule Waksvik i den andre, møter vi Roy Jensen på endestasjonen av Kjelsås-trikken etter besøk på Oslo Rådhus hvor den høytidelige overrekkelsen fant sted to dager før FN's Internasjonale dag for funksjonshemmede tidlig i desember.

– Ære

– Å motta en slik pris er en stor ære, uttalte Roy Jensen, og han hadde mer på hjertet;

– Enda gladere hadde jeg blitt hvis vi hadde fått tilbake vår mulighet til å benytte bydelsbussen til kjøring til Trosterud til og fra trening på mandager og onsdager. Dette var et tilbud fra bydelen som ble tatt fra oss i sommer. Nå må de funksjonshemmede idrettsutøverne bekoste transporten med egne TT-kort. Taxi for hele gjengen koster crika 2.000 kroner per gang, så dette er ikke av de smarteste sparetiltakene i bydelen, uttalte Roy Jensen, som kom på ideen om integrering av funksjonshemmede i Kjelsås IL i forbindelse med HVPU-reformen i 1992.

Jensen er også med i integreringsutvalget for funksjonshemmede i Oslo idrettskrets og yter stor innsats under de årlige ViVil-lekene.

Om kandidatene

Rådet for funksjonshemmede i Oslo kommune har siden 1994 delt ut Innsatsprisen. Rådet ønsker på denne måten å belønne en bydel, organisasjon eller enkeltperson som har gjort en spesiell innsats for mennesker med funksjonshemninger.

De øvrige kandidatene til årets Innsatspris var Bjørg Njaa for sitt utrettelige arbeid for personer med alvorlig psykisk sykdom. Hun er blant annet tidligere ledere av Landsforeningen for pårørende innen psykiatrien, og det sies om henne at "ingen har gitt pårørende et ansikt som henne".

Frida Bard var kandidat for sitt arbeid som designer av moteriktige klær for unge kvinner som er rullestolbrukere sammen med Malmøgaten Aktivitetssenter for funksjonshemmede (MAS), et senter som tilbyr tilrettelagt arbeid for personer som av ulike grunner ikke klarer seg i det ordinære arbeidslivet.

Blant tidligere prisvinnere finner vi Kåre Gundersen, Ann-Marit Sæbønes, Prinsesse Märtha Louise og Gunnar Wahl.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse