Inntok Frognerparken

Rasmus og Bendik fra Mølleplassen barnehage godt i gang med blåse opp ballen.

Tirsdag var rundt 300 barnehagebarn og 70 voksne samlet til lek og moro i Frognerparken. Kanvas får det som de vil, skal arrangementet bli en årlig happening.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Stian fikk skryt for boblene av kameraten Alexander.

Se bildet større

Alexander, Stian, Conrad, August, Harald fra Tørtberg barnehage startet med litt fruktsukker.

Frognerparken: Det dufter grillspyd, norske jordbær og en liten porsjon utålmodige barn. Denne dagen skal gressplenen i Frognerparken brukes til noe helt annet enn soling.

- Det blir sang og spill, fotballturneringer, såpebobleblåsing, tautrekking, tryllekunster og mye mer, smiler Mette Garmager mens hun henger opp flere bannere rundt gresset.

- Denne ganger har vi invitert alle Kanvas barnehagene samt flere gjester. Det vi selvfølgelig håper er at dette skal bli et årlig arrangement hvor barn og voskne kommer sammen og hygger seg i Frognerparken, sier hun.

Vinne alt

Ved et av trærne har en liten guttegjeng fra Tørtberg barnehage samlet seg. Med tøffe lag t-skjorter hersker det ingen tvil om dagens mål.

- Vi skal vinne fotballen og det tror jeg vi klarer. Vi var ganske gode da vi spilte i stad også har jeg tatt på meg fotballsko, smiler Alexander mens vennene Stian og Conrad nikker samtykkende.

Guttene er tydelig klar for litt energipåfyll også, for like etter går både jordbær, banan og ananas ned på høykant.

- Nam, i dag skal jeg spise så mye jordbær jeg orker, smiler Conrad fornøyd.

Ved den største grillen har initiativtager til dagen, styrer i Tørtberg barnehage Øivind Hornslien kommet godt i gang med maten.

- Som Kanvas barnehage ønsker vi å gjøre noe ekstra og dette er jo veldig morsomt da. Foreløpig er det 15 lag som har meldt seg på til fotballturneringen så jeg tror det kan bli veldig høy stemning, sier Hornslien mens han pensler sunne grillspyd med litt ekstra olje.

Godt blåst

Ved et bord med gigantsåpebobler har vennene Thomas, Jacob og Mikkel stilt seg opp.

- Jeg tror jeg kan blåse en kjempeboble, jeg har prøvd det før og da gikk det bra. Det ser litt vanskelig ut da, men jeg skal i hvert fall prøve, sier Jacob mens Thomas og Mikkel tar plass på hver side av kameraten.

Og ganske riktig. Kort tid etter tar den store boblen form og svever over Frognerparken godt hjulpet av en frisk vind.

- Nå skal jeg prøve også, sier Mikkel mens han tar saken i egne hender.

Ved den riggende scenen er Bendik, Rasmus og Tinus godt i gang med å pumpe opp fotballen. Og det arbeidet krever tydelig tre målrettede gutter.

- Ballen må være skikkelig hard hvis vi skal spille med den. I stad gikk det litt luft ut av den, og da kan vi jo ikke spille noe bra, sier Tinus mens ballen blåses opp på ny.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse