Inspirert av verdens beste

Noen av breakerne ved DNBS-sommerskole i aksjon. Foto: Johansen/DNBS

«Verdens beste danser» gjestet danseskolen på Grefsen i sommer, men høsten er også spekket med høydepunkter for de unge og danseglade.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.08.2008 kl 14:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: Ikke alle brukte skoleferien til bare å slappe av: I de to siste ferieukene i august trente både gutter og jenter i alderen 6-15 år klassisk ballett, moderne og breakdance.

Den Norske Ballettskolen (DNBS) hadde besøk av selveste Vadim Pisarev – tidligere solist ved Bolsjoi Teatret og kåret til verdens beste danser av UNESCO i 1995 – for andre år på rad. Han underviste de forventningsfulle elevene i klassisk ballett.

Hanna Mjåvatn, vinneren av Dansefeber 2007, begynte også å innstudere ny moderne koreografi for høstens forestillinger. Breakdancegruppen Element Soul Crew startet knallhardt og gleder seg til å se én av gruppas nye dansende medlemmer, Redwan (12), og ballettjentene fra DNBS i NRKs hip hop musikal «Alle for 1» på tv denne høsten.

Nå gleder elevene seg til at høstsemesteret kommer i gang. Allerede i oktober drar flere av elevene ved DNBS til Donetsk i Ukraina, til Vadim Pisarevs årlige ballettfestival. Her vil de også trene på Operaen.

Neste uke starter høstsemesteret ved DNBS. I tillegg til ballett og breakdance, kommer også Hanna Mjåvatn til å undervise hip hop, styrke og stretch, og jazzballett. Kurset er en nysatsing og alle som har «hip hop moves» inne og som vil danse på scene, får en unik mulighet til dette.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse