ANNONSE
Annonse

Internasjonal pris til Teknisk museum

STOLT: Enda en pris til Teknisk Museum, kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff er både glad og stolt over å jobbe på museumet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV

Enda en internasjonal pris til Teknisk museum på Kjelsås, den tiende for utstillingen Ting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2015 kl 08:46

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Med Ecsite awards, den første prisen denne store internasjonale sammenslutningen deler ut, har Teknisk museums utstilling Ting nå erobret ti internasjonale priser i sterk konkurranse med verdens ledende museer og vitensentre.

Prisen ble delt ut under Ecsites gallamiddag under den pågående konferansen i Trento, Italia.

Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff er både glad og stolt.

- Dette viser at det harde arbeidet vi gjør for å gi publikum de aller beste opplevelsene fører frem. Vi er stolte og veldig glade for å kunne tilby en så spektakulær utstilling. Kom og opplev før den blir tatt ned, oppfordrer hun.

Få siste nytt fra nærmiljøet rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Les også: Åpnet tidskapsel på Teknisk museum

Fra hjemmesiden til Teknisk Museum står det følgende

Ting

– Vår visjon er å være Norges mest synlige, modige og dialogorienterte museum, og med denne utstillingen tar vi et stort steg i denne retningen. Ved å etablere en høyst innovativ utstilling av gjenstander og high tech formidlingsteknologi tar vi i bruk det beste fra to verdener: det tradisjonelle tekniske museet og vitensenterpedagogikk. Målet har vært å engasjere til dialog og forståelse for sammenhengene mellom teknologi og demokrati, forklarer museumsdirektør Hans Weinberger.

Les også: Stort folkemøte tirsdag om asfalt eller ikke, på turveien fra Kjelsås til Nydalen

Mariano gago Ecsite awards

Ecsite, det europeiske nettverket for vitensentre og museer, organiserer rundt 350 medlemmer, og så skal inspiere til vitenskap og teknologi og legge til rette for dialog mellom vitenskap og samfunn.

Videre står det på museumets hjemmeside: For å kaste lys på innovative utstillinger som i særklasse tar denne misjonen på alvor, har Ecsite nå etablert Mariano gago Ecsite awards.

14 konkurrenter om prisen, blant annet London Science Museum, Nemo fra Amsterdam, Montreal Science Centre fra Canada, Scitech fra Australia.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse