Inviterer barna til gratis skulpturverksted

 

– Det er viktig å forstå prosessen for å kunne verdsette hverdagsgjenstandene rundt oss, sier glassblåser Pål Roland Janssen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2017 kl 18:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Glass som materiale er både hardt, uformelig og knusbart.

– Og fantastisk, mykt og føyelig. Glass er et materiale barn ikke lærer om, på lik linje med keramikk eller sløyd. Det er et lite og verneverdig fag. Likevel, vi omgir oss med glass overalt, hver dag, sier glassblåser Pål Roland Janssen.

LES OGSÅ: Pål blåser de vakreste damene!

Gratis

Lørdag inviterer han til gratis skulpturverksted for barna. Glassblåseren holder til i glasshytta ved Akerselva og Frysja Kunstsenter, nedenfor Teknisk Museum på Kjelsås.

– Jeg er opptatt av at vi lærer barna våre nærhet til materialene. Blant annet er det er viktig å forstå prosessen for å kunne verdsette hverdagsgjenstandene rundt oss.

– Glass er et materiale som kan skulptureres. I for eksempel ellediller og krokofanter. Barna får prøve seg på å skulpturere fabeldyr i plastelina. Deretter blåser jeg skulpturen i glass, forteller Janssen videre.

LES OGSÅ: Pål blåste markeringen for Årets Navn 2016.

Bydelen med

Underveis lærer barna om hvordan glass går fra å være mykt til hardt, de får kjenne varmen og har ansvar for å få detaljene på skulpturen slik de vil ha dem.

– Dette er frivillig arbeid fra min side, og jeg er veldig glad for å kunne samarbeide med Bydel Nordre Aker om dette. Barn fra bydelen er velkommen til å melde seg på - førstemann til mølla!

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Janssen mandag kveld, etter at denne saken ble lagt ut tidlig mandag, og han forteller at lørdagen nå er helt fulltegnet. Men at det kommer flere sjanser.

Oslo Open

Men det skjer mer ved Frysja Kunstsenter til helgen, samme helg arrangeres også Oslo Open.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse