ANNONSE
Annonse

Inviterer til lokal kunst og musikk

Anne Haugen (t.v.) og Isabell Martinsen. Foto: PRIVAT

Skulpturer, illustrasjoner, hardingfele og ukuleleensemble er noen av innslagene når det inviteres til salgsutstilling i Frysja 33 i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2016 kl 21:36

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Lørdag er det Musikkfest Oslo (tidligere Musikkens dag), med innslag og konserter på scener rundt i hele byen.

Helt øverst i Akerselva blir det heller ikke stille. For Anne Haugen, lokal skulptør fra Kjelsås, arrangerer sammen med illustratøren Isabell Martinsen, utstilling med egen kunst.

Inne i Hallen i Frysja 33 stiller Haugen og Martinsen ut til sammen 60 skulpturer og 20 illustrasjoner. Elleve av verkene har de to samarbeidet om i tegneseriestil.

Illustrasjon og skulptur. Haugen og Martinsen har samarbeidet om elleve av verkene i utstillingen. Foto: PRIVAT

Lokale musikere

Og til arrangementet blir det musikalske innslag med lokale musikere. Det hele starter klokken 12 lørdag 4. juni med ukuleleensemblet De Ukule.

– Siden lørdag er Musikkens dag i Oslo har jeg fått med meg musikere/kunstnere som skal holde konserter/performance utenfor lokalet begge dager. Kjente lokale størrelser her er Hilde Kirkebøen og Odd Sylvarnes Lund, sier Haugen.

Kirkebøen er hardingfelespiller, som til daglig jobber som diakon. Hun spiller opp klokken 13 på lørdag.

– Klokken 14 får vi besøk av performancekunsteren Cecilie Wallenius Mork, som er fotokunstutannet fra Storbritannia. Hun har også et bilde stilt ut på utstillingen, sier Haugen.

Søndag er det Odd Sylvarnes Lund som står for de musikalske innslagene, med lur, bukkehorn og fløyter.

– Odd er profesjonell trompetist og førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole. Han har spesialisert seg på eldre blåseinstrumenter. Under åpningssermonien for OL på Lillehammer spilte han lur. Jeg gleder meg til å høre vakre toner i naturskjønne omgivelser akkompagnert av fossebrus, sier Haugen.

Kunstnerne

Anne Haugen debuterte som skulptør i 2014, og har til daglig atelier på Kalbakken. Hun har også drevet Haugen Akupunktur og EnergiTerapi på Kjelsås, som akupunktør og healer, i flere år. De siste tre årene har hun imidlertid blitt «bitt av skulpturbasillen» og bare vært kunstner.

Haugen er også musiker med et par CD-er på samvittigheten. Hun har vært dirigent, men synger nå mest, og spiller flere instrumenter.

Isabell Martinsen er utdannet i Virtuell kunst og design ved Høyskolen i Hedmark.

Hun tegner for det meste digitalt i Photoshop og med tegnebrett, og håper en dag å kunne jobbe profesjonelt av kunsten som illustratør, kunster og konseptartist.

– Dette har vært et veldig artig samarbeid. Utrolig spennende når 2D-tegninger tar form som 3D-skulpturer, sier Anne Haugen.

Utstillingen står lørdag og søndag klokken 12-16 i Kjelsåsveien 151.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse