ANNONSE
Annonse

- Jeg bare digger musikk

"Før nabolaget har våknet til liv, strømmet liflige toner ut fra Engebråten ungdomsskole."

Før nabolaget har våknet til liv, strømmet liflige toner ut fra Engebråten ungdomsskole. Fra Vivaldi til troll-rock.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 21:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS/GREFSEN: I helgen ble det arrangert stort spilleseminar på Engebråten ungdomsskole, både Kjelsås skoles hovedorkester og aspirantorkester var på plass.

- Før nabolaget har våknet til liv, strømmet liflige toner ut fra Engebråten ungdomsskole, hvor Kjelsås skoles strykeorkester har spilleseminar, skriver korpset i en pressemelding til avisen.

Fra Vivaldi til troll-rock

Orkesteret består av Hovedorkesteret og Aspirantorkesteret, og teller til sammen 36 medlemmer.

- De to orkestrene øvet i helgen under kyndig veiledning fra dyktige og engasjerte lærere fra Oslo Musikk- og Kulturskole. På programmet sto alt fra Vivaldi til troll-rock for de minste. Etter flere timers øving kom spente foreldre og søsken komme på konsert i improviserte konsertlokaler i øvingsrommene, forteller Kjelsås skoles strykeorkester, ved styreleder Ellen Hellebostad Toft.

Les også: Spilte for Kongen

Orkesteret har to slike seminarer årlig, i tillegg til konserter med felles og individuelle opptredener.

Ifølge styreleder Ellen Hellebostad Toft er det plass til flere i orkestrene, og interesserte bes ta kontakt.

- Orkesteret videreformidler ukentlige individuelle spilletimer med profesjonelle lærere fra Oslo Musikk- og Kulturskole.  For de minste kan øvingen foregå i Aktivitetsskole-tiden, ifølge Hellebostad Toft.

Konsentrert med musikk

Lea Myhrene (9) prøvde cello da elevene i andre klasse hadde "instrumentdag".

- Det synes jeg var så gøy, at jeg ville fortsette. Jeg ble med i orkesteret, og det har jeg ikke angret på, sier Lea, som nå går i fjerdeklasse på Kjelsås skole.

- Jeg synes faktisk det er lettere å konsentrere seg når man holder på med musikk og spilling. Og så har jeg venninner i orkesteret, forteller Lea.

Hun øver tre ganger i uken.

- Det er veldig gøy å ha konsert for andre. Jeg blir ikke nervøs selv om noen hører på, forteller Lea, som også har opptrådt på "Kammeraftener".

På fritiden spiller Lea også basket.

Les også: Jesper fra Tåsen videre i Idol

- Digger musikk

Birk Stensholt (11) begynte å spille bratsj fordi kompisen gjorde det.

- Jeg tenkte at jeg kanskje skulle prøve det selv også. Det er veldig gøy. Kompisen min spiller ennå, men han har byttet over til fiolin, kan Birk fortelle.

Men hva er egentlig en bratsj?

- En bratsj er en litt stor fiolin, men med cellostrenger, ifølge Birk, som liker å spille og høre på «all mulig musikk».

- Jeg bare digger musikk.  Moro å spille for andre også. Jeg liker godt å øve til jeg får ordentlig til å spille de forskjellige stykkene, sier Birk, som ellers er elev ved Kjelsås skole.

- Jeg fortsetter med musikken, men det er mulig at jeg ender opp som lege, tror Birk, som også spiller piano og svømmer på fritiden.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse